Τιμή για συμπάροικους και κοινοτικές οργανώσεις που ξεχωρίζουν

Μελβούρνη.- «Άνοιξε» η πλατφόρμα κατάθεσης προτάσεων υποψηφίων για το νέο Victorian Multicultural Honour Roll, καθώς η κυβέρνηση Andrews θέλει να αναδείξει και να τιμήσει άτομα και οργανώσεις, που έχουν σημαντική συνεισφορά στην πολυπολιτισμικότητα της Βικτώριας.

Η υπουργός Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων, επεσήμανε πως η πολυπολιτισμικότητα είναι αυτή που καθιστά την Πολιτεία ένα τόσο φιλόξενο και υπέροχο τόπο. «Ενθαρρύνω τους κατοίκους της Βικτώριας να προτείνουν κάποιον που αξίζει αναγνώρισης για την προσφορά του», είπε.

Η επικεφαλής της Επιτροπής για την Πολυπολιτισμικότητα, Viv Nguyen, ανέφερε ότι η πολυπολιτισμικότητά μας, «μας κάνει πιο δυνατούς ως Πολιτεία και ως μία κοινότητα».

«Κάθε μέρα είναι τιμή μου να συναντώ ανθρώπους της ανθρώπους και οργανισμούς που εργάζονται ακάματα να διατηρήσουν τις πολυπολιτισμικές μας κοινότητες ασφαλείς και ενωμένες. Οι προσπάθειές τους δε θα πρέπει να χωρίς αναγνώριση».

Το Victorian Multicultural Honour Roll αντικαθιστά το βραβείο αναγνώρισης της προσφοράς (Meritorious Service) στην κατηγορία Κοινωνία των ετήσιων Multicultural Awards for Excellence.

Εδραιώνεται ως ξεχωριστή τιμή για να δοθεί περισσότερη προσοχή σε αυτούς, με πολυπολιτισμικό υπόβαθρο, που προωθούν τη συμμετοχή στα κοινά και αναδεικνύουν τα πολλαπλά οφέλη της πολυπολιτισμικότητας.

Αφορά άτομα -που μπορούν να προτείνουν και τον εαυτό τους- κοινοτικές και μη κερδοσκοπικές οργανώσεις που έχουν εξαιρετική και μακροχρόνια προσφορά στην πολυπολιτισμικότητα της Βικτώριας.

Η πλατφόρμα για τις υποψηφιότητες θα είναι ανοιχτή έως τις 16 Ιανουαρίου 2022. Περισσότερες πληροφορίες στο multiculturalcommission.vic.gov.au/victorian-multicultural-honour-roll.