Μιά εκδήλωση για τον Αποστόλη Ζουπανιώτη

Φωτογραφία: Στην Dionysos Taverna.

Η αποστρατεία του Αποστόλη Ζουπανιώτη, εκδότη του https://www.greeknewsonline.com αφήνει ένα μεγάλο κενό στον ομογενειακό δημοσιογραφικό κόσμο της Νέας Υόρκης. Για 30 περίπου χρόνια ο Αποστόλης, έβαλε με την πένα του υπογραφή στα σημαντικότερα γεγονότα που συνέβησαν στην Ελληνική Κοινότητα της Αμερικής.

Ο Αποστόλης Ζουπανιώτης

Τον Αποστόλη τον συναντήσαμε στην ομογενειακή ημερήσια ελληνόγλωσση εφημερίδα “η Πρωϊνή” της Νέας Υόρκης, ιδιοκτησίας Φανής Πεταλλίδου, εκείνος στις ΗΠΑ και μεις στο Γραφείο της Αθήνας, όπου συνεργαστήκαμε για περισσότερα από δέκα χρόνια. Χρόνια αγαστής συνεργασίας και φιλίας.
Άξιος της χθεσινής λιτής  αλλά “γεμάτη με δυνατές αναμνήσεις” εκδήλωσης του Federation of Cypriot American Organizations! Είχαν προηγηθεί ανάλογες τιμητικές εκδηλώσεις προς το πρόσωπό του από τους Κρήτες κ.α.
Και όταν διέκοψε την έκδοσή της  η “Πρωινή” στην οποία ο Αποστόλης είχε φθάσει μέχρι Αρχισυντάκτης,   έφτιαξε τη δική του δισεβδομαδιαία εφημερίδα, συνεχίζοντας την προσφορά του σε Ελλάδα και Κύπρο τόσο από την έντυπη όσο και την ηλεκτρονική μορφή της δικής του πλέον εφημερίδας.
Ιδιαίτερη εντύπωση και θετικά σχόλια είχαν προκαλέσει οι καλοκαιρινές του εκστρατείες μέσα από τις εκδόσεις του για να παρακινήσει όσο το δυνατόν περισσότερους ομογενείς να επισκεφθούν ως τουρίστες την Ελλάδα, ενισχύοντας έτσι την οικονομία της γενέτειρας.
Ένα είναι παρήγορο. Ότι ο Αποστόλης Ζουπανιώτης πέρασε στην αποστρατεία για να χαρεί τα παιδιά και την εγγονή του!
Να είσαι πάντα γερός και δυνατός, Αποστόλη.
Χρ. Μ.