Γιώργο Παπανδρέου προκρίνουν οι Απόδημοι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ

Διαφορετική είναι η προτίμηση των ψηφοφόρων του Εξωτερικού αναφορικά με τα πρόσωπα που διεκδικούν την Προεδρία του ΠΑ.ΣΟ.Κ.-ΚΙΝ.ΑΛ.

Σύμφωνα με τον πίνακα που αναρτησε στο FB η Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ),  ψήφισαν 2.297 Απόδημοι συνολικά στα εκλογικά τμήματα στο Εξωτερικό και πρώτος στις προτιμήσεις τους ήλθε ο Γιώργος Παπανδρέου με 1.089 ψήφους.  Ακολούθησε ο Νίκος Ανδρουλάκης με 576 ψήφους. Τρίτος ο Ανδρέας Λοβέρδος με 411 ψήφους.

Ο σχετικός πίνακας:

 

Υπενθυμίζεται ότι στο σύνολο της εκλογικής διαδικασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ο  Νίκος Ανδρουλάκης έλαβε 99.120 ψήφους και ποσοστό 36,88%, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου έλαβε 75.183 ψήφους, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 27,97%.

Στην τρίτη θέση, ο Ανδρέας Λοβέρδος με 69.827 ψήφους, που δεν προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο, καθώς έλαβε 5.356 ψήφους από τον δεύτερο. Παράλληλα, στην έκτη θέση «τερμάτισε» ο Χάρης Καστανίδης.

Η ψηφοφορία θα επαναληφθεί στον Β΄Γύρο την Κυριακή (12/12/21)  μεταξύ των Νίκου Ανδρουλάκη και Γιώργου Παπανδρέου.

ΣΧΟΛΙΟ ΡΗΡ: Πάντως, η συμμετοχή των Αποδήμων (2.297) στην ψηφοφορία κρίνεται ως πολύ μικρή. Το γεγονός αυτό για μία ακόμη φορά πιστοποιεί την αποστασιοποίηση της μεγάλης μερίδας των Αποδήμων,  μετά την ψήφιση του Νόμου για την ψήφο των αποδήμων Ελλήνων ψηφοφόρων του εξωτερικού.  Ως γνωστόν, ο Νόμος αποτέλεσε προϊόν “συμβιβασμού” της Κυβέρνησης Μητσοτάκη με τα κόμματα της αντιπολίτευσης και κυρίως απηχεί τις απόψεις,  τις ενστάσεις και τις προϋποθέσεις που έθεσαν Κ.Κ.Ε. και ΣΥΡΙΖΑ, και οι οποίες  στερούν τη διευκόλυνση της ψήφου από τον τόπο διαμονής τους στο περίπου 70% των Αποδήμων Ψηφορόρων οι οποίοι πρέπει ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΝ στην Ελλάδα προκειμένου να ασκήσουν το Συνταγματικό τους δικαίωμα!