Ποιοι συνεχίζουν στο Champions League και ποιοι οι πρώτοι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού

Δείτε ποιες ομάδες πήραν την πρόκριση στη φάση των «16» του Champions League και ποιες θα συνεχίσουν στο Europa League όντας πιθανές αντίπαλες του Ολυμπιακού.

Αποτελέσματα:

«Καρυδάτη» πρόκριση η Ατλέτικο (1-3), έγραψε ιστορία η Λίβερπουλ (1-2)

Η Ατλέτικο Μαδρίτης επικράτησε της Πόρτο εκτός έδρας (1-3) και πήρε την πρόκριση για τη φάση των «16» του Champions League, ενώ η Λίβερπουλ έκανε την ανατροπή απέναντι στη Μίλαν (1-2) και έγραψε ιστορία με το 6/6 στον όμιλο – Βασικός ο Κώστας Τσιμίκας, έπαιξε όλο το 90λεπτο κόντρα στους «ροσονέρι», οι οποίοι έμειναν εκτός Ευρώπης.

Νίκη πρωτιάς για την Ρεάλ (2-0)

Στον «τελικό» της πρώτης θέσης του τέταρτου ομίλου η Ρεάλ επικράτησε με 2-0 της Ίντερ, την ώρα που η… ελληνική Σέριφ ερχόταν ισόπαλη με 1-1 στην Ουκρανία κόντρα στη Σαχτάρ έχοντας ήδη εξασφαλίσει όμως το εισιτήριο για το Europa League.

Φωτιά και… Αγιαξ (4-2), πεντάρα η Ντόρτμουντ (5-0)

Ο Αγιαξ επικράτησε με 4-2 της Σπόρτινγκ και έκανε το «έξι στα έξι» στους ομίλους του Champions League – Πάρτι απέναντι στην Μπεσίκτας για την Ντόρτμουντ (5-0), που τερμάτισε τρίτη και θα συνεχίσει στο Europa League.

Οι όμιλοι

Το πρώτο μισό της 6ης, και τελευταίας, αγωνιστικής των ομίλων του Champions League ολοκληρώθηκε χθες, μιας και είχαμε δράση στα πρώτα τέσσερα γκρουπ.

Έτσι προέκυψαν οι ομάδες που θα συνεχίσουν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, ποιες θα συνεχίσουν στο Europa League, αποτελώντας πιθανές υποψήφιες αντίπαλες του Ολυμπιακούς, αλλά και ποιες θα μείνουν εκτός Ευρώπης.

Στον Α όμιλο η Μάντσεστερ Σίτι παρά την ήττα της από τη Λειψία πήρε την πρώτη θέση, με την Παρί Σεν Ζερμέν να είναι η δεύτερη που πήρε την πρόκριση στους «16». Στο Europa θα συνεχίσει η Λειψία που νίκησε τους «πολίτες» που τερμάτισε τρίτη, ενώ τέταρτη ήταν η Κλαμπ Μπριζ.

Στον Β όμιλο η Λίβερπουλ «παρέλασε» έχοντας το απόλυτο στις αναμετρήσεις περνώντας ως πρώτη, ενώ δεύτερη ήταν η Ατλέτικο Μαδρίτης. Το εισιτήριο για το Europa League πήρε η Πόρτο, ενώ εκτός Ευρώπης έμεινε η Μίλαν.

Στον Γ όμιλο ο Άγιαξ έκανε το απόλυτο και με έξι στα έξι πήρε την πρόκριση στους «16», έχοντας μαζί του από το γκρουπ και την Σπόρτινγκ Λισαβόνας που βρέθηκε στην ισοβαθμία πάνω από την Ντόρτμουντ.  Οι Γερμανοί έμειναν τρίτοι και θα συνεχίσουν στο Europa League, ενώ τελευταία χωρίς βαθμό ήταν η Μπεσίκτας.

Στον Δ όμιλο η Ρεάλ Μαδρίτης προκρίθηκε στους «16» ως πρώτη, μαζί με την Ίντερ που έμεινε δεύτερη. Στο Europa League θα συνεχίσει η Σέριφ Τίρασπολ των Αθανασιάδη και Κολοβού, ενώ τέταρτη είναι η Σαχτάρ Ντόνετσκ.

Αναλυτικά:

Συνεχίζουν στο Champions League: Μάντσεστερ Σίτι, Παρί Σεν Ζερμέν, Λίβερπουλ, Ατλέτικο Μαδρίτης, Άγιαξ, Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Ρεάλ Μαδρίτης και Ίντερ.

Συνεχίζουν στο Europa League: Λειψία, Πόρτο, Ντόρτμουντ και Σέριφ Τίρασπολ.

Εκτός Ευρώπης: Κλαμπ Μπριζ, Μίλαν, Μπεσίκτας και Σαχτάρ Ντόνετσκ.

Πληροφορίες από: in.gr