38 χρόνια φιλία! Με ακούραστη καπετάνιο την Ιωάννα Τσουμπλέκα

Ειδικοί προσκεκλημένοι στην Ημέρα της ΦΙΛΙΑΣ της περασμένης Κυριακής περιλάμβαναν (από αριστερά) τη βουλευτή του Saint-Laurent Εμμανουέλα Λαμπροπούλου, το δημοτικό σύμβουλο για το L’Abord-à-Plouffe Βασίλειο Καρυδόγιαννη και τη σύζυγό του Sheyda, το γερουσιαστή Λεωνίδα Χουσάκο και τη δημοτική σύμβουλο του Μόντρεαλ για το Park Extension Mary Deros και το σύζυγό της Peter.

 

Για πρώτη φορά σε δύο χρόνια, εθελοντές και υποστηρικτές της ΦΙΛΙΑΣ συγκεντρώθηκαν στο Château Royal στο Laval το απόγευμα της Κυριακής 21 Νοεμβρίου για την ημέρα της ΦΙΛΙΑΣ.

Όπως συνέβη με πολλούς άλλους οργανισμούς, οι υγειονομικοί περιορισμοί για τον COVID-19 κατέστησαν αδύνατη τη διεξαγωγή αυτής της εκδήλωσης πέρυσι. Υπήρχε κρασί, ένα γεύμα πολλών πιάτων, υπέροχη ελληνική μουσική από DJ, και δημιουργήθηκε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα μεταξύ των υποστηρικτών και ηλικιωμένων του οργανισμού.

ΕΠΙΤΙΜΟΙ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΙ

Μεταξύ των προσκεκλημένων ήταν ο γερουσιαστής Λεωνίδας Χουσάκος, η βουλευτής των Φιλελευθέρων του Saint-Laurent Εμμανουέλα Λαμπροπούλου, η δημοτική σύμβουλος του Μόντρεαλ για το Park Extension Mary Deros και ο δημοτικός σύμβουλος Laval για το L’Abord-à-Plouffe Βασίλειος Καρυδογιάννης.

ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΙΑ

«Για μένα ήταν πολύ σημαντικό να ξανασμίξουμε μετά από δυο χρόνια απομόνωσης. Ήθελα να δείξω στους ηλικιωμένους της ΦΙΛΙΑΣ ότι οι παλιοί γνώριμοι ρυθμοί ζωής επιστρέφουν, έστω και μασκοφόροι! Συνήθως έχουμε τα διπλάσια άτομα, αλλά δεν πειράζει. Ήταν μία νέα αρχή και αυτοί οι άνθρωπο φάγανε καλά, το ευχαριστήθηκαν, χορέψανε και ανέβηκε το ηθικό τους. Παράλληλα, η εκδήλωση βοήθησε και στη μείωση του φόβου που έχουν οι ηλικιωμένοι για τον ιό. Είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων στο Βασίλη Ζαννή, ιδιοκτήτη του Château, που μας υποστηρίζει και μας προσέχει όλα αυτά τα χρόνια. Η φροντίδα του συνέτεινε στο να περάσουν όμορφα όλοι αυτοί οι άνθρωποι, που πολλές φορές η κοινωνία τούς ξεχνάει» είπε σε συνέντευξή της στα ΝΕΑ η εκτελεστική διευθύντρια της ΦΙΛΙΑΣ Ιωάννα Τσουμπλέκα.

Ο γερουσιαστής Χουσάκος απένειμε στην Τσουμπλέκα πιστοποιητικό αναγνώρισης από τη Γερουσία του Καναδά για την υποδειγματική ηγεσία και την αφοσίωσή της στην κοινωνική εργασία.

«Η Ιωάννα έχει δώσει σαράντα χρόνια από τη ζωή της στην κοινωνική εργασία, τον εθελοντισμό – αντιπροσωπεύει τους καλύτερους από τους καλύτερους στην ελληνική κοινότητα και τις ευρύτερες κοινότητες του Μόντρεαλ και του Κεμπέκ», είπε ο Χουσάκος σε συνέντευξή του. «Ως Έλληνας, είμαι περήφανος γι αυτήν και για τη σκληρή δουλειά που καταβάλλει και για όσα έχει καταφέρει με τη ΦΙΛΙΑ στην υπηρεσία των ηλικιωμένων πολιτών. Είναι απλά εξαιρετικό».

ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Η διακεκριμένη ομιλήτρια του απογεύματος, η εκτελεστική διευθύντρια του Shield of Athena, Μέλπα Καματερού, έκανε μια λεπτομερή παρουσίαση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι μη κερδοσκοπικοί κοινοτικοί οργανισμοί. Η ΦΙΛΙΑ και η Ασπίδα της Αθηνάς συνεργάζονται χρόνια για ένα κοινό σκοπό.

«Οι ηλικιωμένοι μας ήταν απομονωμένοι και δεν μπορούσαν να δουν τα εγγόνια τους ή τα παιδιά τους. Αλλά η Ιωάννα παρείχε αυτή την ανθρώπινη επαφή σε εβδομαδιαία βάση, κρατώντας τους πάντες σε επαφή και φροντίζοντας να γνωρίζουν ότι όλα ήταν εντάξει. Λοιπόν, τη συγχαίρω για όλα όσα κάνει για τους ηλικιωμένους στο Park Ex και στο Laval» είπε η Μαίρη Ντέρου.

Ο ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΟΣ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟΣ ΣΤΟ ΛΑΒΑΛ

«Οι ανάγκες είναι και εδώ, και είμαστε χαρούμενοι που έχουμε την Ιωάννα και την οργάνωσή της εδώ και την υποστηρίζουμε εκατό τοις εκατό. Η συνάδελφός μου στο δημοτικό συμβούλιο, η κυρία El-Helou, είναι ένας τεράστιος υποστηρικτής της. Η Ιωάννα είναι μια από τις κυρίες που θαυμάζω. Λέει τα πράγματα όπως είναι, ανακαλύπτει τι χρειάζεται και το κάνει» είπε ο Βασίλειος Καρυδογιάννης.

Με τη σειρά της, η Εμμανουέλα Λαμπροπούλου σημείωσε ότι «η Οτάβα είναι πάντα έτοιμη να παρέχει στη ΦΙΛΙΑ υποστήριξη όταν χρειάζεται», συμπληρώνοντας πως «όλα αυτά τα χρόνια, η Ιωάννα Τσουμπλέκα ηγείται μιας εξαιρετικής οργάνωσης που κάνει πολύ σημαντικό έργο στην κοινότητα. Είναι σημαντικό για όλους τους ηγέτες της κοινότητας και όλους τους οργανισμούς και όλους τους Έλληνες που έχουν την οικονομική δυνατότητα να υποστηρίξουν αυτόν τον οργανισμό».

Πηγή: tanea.ca/