Αντβέρπ – Ολυμπιακός 1-0 – Μόνο ο Βατσλίκ πρώτος…

Δεν τα κατάφερε στο Βέλγιο ο Ολυμπιακός. Οι Ερυθρόλευκοι δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα και ηττήθηκαν από την Αντβέρπ με 1-0, για την 6η και τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Οι Πειραιώτες αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα στην Αμβέρσα, με τον Τόμας Βατσλίκ να είναι ο μοναδικός που στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Ο Τσέχος τερματοφύλακας στην καλύτερη εμφάνισή του με τα χρώματα της ομάδας του μεγάλου λιμανιού, έκανε πολλές αποκρούσεις και κράτησε το σκορ στο 1-0.

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε ο Μπαλικισά στο 7ο λεπτό, με τον Ολυμπιακό να ολοκληρώνει τη φάση των ομίλων στη δεύτερη θέση με 9 βαθμούς. Οι Ερυθρόλευκοι την ερχόμενη Δευτέρα (13/12) θα μάθουν τον αντίπαλό τους στον έξτρα γύρο του Europa League, με τα παιχνίδια να είναι προγραμματισμένα για τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Από την άλλη η Αντβέρπ τερμάτισε τελευταία με 5 πόντους, με την Φενέρ στην τρίτη θέση με 6 και την Αιντραχτ στην κορυφή του ομίλου με 12 βαθμούς. Οι Ερυθρόλευκοι αφήνουν πίσω τους το παιχνίδι στην Αμβέρσα και αρχίζουν να σκέφτονται το ματς που ακολουθεί με τον Αρη στο Καραϊσκάκη (12/12, 19:30) για την 13η αγωνιστική της Superleague.

Ετσι ξεκίνησαν οι δύο ομάδες

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με 4-3-3, έχοντας τον Βατσλίκ μπροστά από την εστία και τους Λαλά, Σωκράτη, Σισέ και Ρέαμπτσιουκ στην τετράδα της άμυνας. Οι Εμβιλά, Μαντί Καμαρά και Μπουχαλάκης ήταν στα χαφ, με τους Ρόνι Λόπες, Ονιεκούρου και Τικίνιο στην τριάδα της επίθεσης. Από την άλλη, ο Μπράιαν Πρίσκε, ξεκίνησε τη βέλγικη ομάδα με την εξής 11άδα: Μπουτέζ, Μπατάιγ, Αλμέιδα, Ντεσολεΐλ, Ντε Λετ, Ντουομό, Γκέρκενς, Βερστρέτε, Μπαλικισά, Μπένσον και Έγκεσταϊν.

Ανοιξε το σκορ ο Μπαλικισά

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι πιέζοντας ψηλά, αλλά οι Βέλγοι κατάφεραν να σπάσουν το πρέσινγκ και στο 7ο λεπτό άνοιξαν το σκορ με γκολ του Μπαλικισά. Ο Μπένσον έδωσε στον συμπαίκτη του, αυτός έκανε το φαλτσαριστό σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή, η μπάλα χτύπησε στο κεφάλι του Σισέ και κατέληξε στα δίχτυα του Τσέχου τερματοφύλακα.

Μετά το γκολ οι Ερυθρόλευκοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και στο 11ο λεπτό έφτασαν κοντά στην ισοφάριση με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλος. Ο έμπειρος σέντερ μπακ, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ρόνι Λόπες, πήρε την κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Ένα λεπτό αργότερα ο Βατσλίκ είπε «όχι» στον Γκέρκενς. Ο μέσος της Αντβέρπ έκανε την γυριστή κεφαλιά, αλλά ο Τσέχος ήταν στη σωστή θέση και απέκρουσε. Λίγο πριν τη συμπλήρωση 20 λεπτών στο «Μποσουίλ», οι Πειραιώτες απείλησαν με τον Γιαν Εμβιλά. Ο Γάλλος είδε την μπάλα να στρώνεται μπροστά του, σούταρε, αλλά ο Μπουτέζ μπλόκαρε.

Στο 22’ ο Τόμας Βατσλίκ έκανε μία ακόμα μεγάλη απόκρουση, αυτή τη φορά σε σουτ του Μπένσον. Ο Τσέχος έπεσε στη γωνία του και απέκρουσε με τα πόδια την προσπάθεια του μεσοεπιθετικού της Αντβέρπ. Δύο λεπτά αργότερα ο Μπένσον δοκίμασε νέο σουτ, με τον Βατσλίκ να είναι στη σωστή θέση και να μπλοκάρει. Στο 29’ ήταν σειρά του Μπουχαλάκη να απειλήσει από μακριά, με τον Μπουτέζ, όμως, να μπλοκάρει το σουτ του Ελληνα μέσου.

Στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-0 υπέρ της Αντβέρπ.

Αλλαγές από τον Μαρτίνς

Πριν την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Μαρτίνς έκανε τρεις αλλαγές, με τον Πορτογάλο τεχνικό να βάζει στο ματς τους Ελ Αραμπί, Μασούρα και Αγκιμπού Καμαρά στις θέσεις των Τικίνιο, Ρόνι Λόπες και Μπουχαλάκη. Οι Ερυθρόλευκοι πήραν τα ηνία της αναμέτρησης και προσπάθησαν να βρουν το γκολ της ισοφάρισης. Στο 54’ η μπάλα στρώθηκε στον Εμβιλά, ο Γάλλος μέσος δεν το σκέφτηκε, σούταρε από μακριά, αλλά ο Μπουτέζ μπλόκαρε.

Με τη συμπλήρωσε μιας ώρας παιχνιδιού, ο Πορτογάλος έκανε μια ακόμα αλλαγή, με τον Βρουσάι να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο αντί του Ονιεκούρου. Στο 63ο λεπτό η Αντβέρπ απείλησε με τον Μπαλικισά, αλλά ο Τόμας Βατσλίκ έπεσε στη γωνία του και απέκρουσε σε κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός απάντησε με τον Βρουσάι. Ο διεθνής εξτρέμ στόπαρε ωραία και έκανε το σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά ο Μπουτέζ μπλόκαρε.

Μετά τη φάση του Βρουσάι ο Μαρτίνς ολοκλήρωσε τις αλλαγές του, με τον Ανδρούτσο αντί του Λαλά. Στο 69’ ο Βατσλίκ είπε και πάλι «όχι» στον Μπένσον, με τον τερματοφύλακα των Πειραιωτών να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ το φαλτσαριστό σουτ του 24χρονου μέσου.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Βέλγος έκανε νέο σουτ, αλλά για μια ακόμα φορά ο Τόμας Βατσλίκ μπλόκαρε. Στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει και να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, με το τελευταίο σφύριγμα του Ιταλού διαιτητή Ντι Μπέλο να βρίσκει νικήτρια την Αντβέρπ 1-0.

ΑΝΤΒΕΡΠ (Μπράιαν Ρίσκε): Μπουτέ, Μπατάιγ, Αλμέιδα, Ντεσολέιγ (57′ λ. τρ. Ενχελς), Ντε Λατ (58′ Κουίρινεν), Ντουόμο, Γκέρκενς, Βερστράτ, Μπαλικουΐσα (88′ Γιουσούφ), Μπένσον (73′ Σαμάτα), Έγκεσταϊν (73′ Φρέι).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά (66′ Ανδρούτσος), Σωκράτης, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης (46′ Αγκιμπού Καμαρά), Εμβιλά, Μαντί Καμαρά, Ονιεκούρου (60′ Βρουσάι), Ρόνι Λόπες (46′ Μασούρας), Τικίνιο (46′ Ελ Αραμπί).

in.gr