Ομογενής πιλότος νεκρός σε αεροπορικό δυστύχημα στο Νιου Χαμσάιρ

Ο ομογενής Εμμανουήλ Βομβολάκης (Emmanuel Vomvolakis) 23 ετών πιλότος μικρού αεροσκάφους ετών σκοτώθηκε επί τόπου όταν το αεροσκάφος του εμφάνισε μηχανική βλάβη και κατέπεσε στις 11:36 το βράδυ της Παρασκευής 10 Δεκεμβρίου. Το τραγικό συμβάν έγινε κοντά στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ του Νιου Χαμσάιρ προτού προλάβει να προσγειωθεί σύμφωνα με ανακοινωθέν του Αστυνομικού Τμήματος της πόλης Μπέτφορντ του Νιου Χαμσάιρ.

Στο ανακοινωθέν αναφέρεται πως το βράδυ της Παρασκευής στις 11:36 το Κέντρο Επικοινωνιών του Αστυνομικού Τμήματος του Μπέρτφορντ έλαβε πρώτο αρκετά τηλεφωνήματα μέσω της γραμμής άμεσου κινδύνου 911 πως αεροσκάφος συνετρίβη δίπλα στον ποταμό Μέριμακ (Merrimack River) στην περιοχή του 14 Technology Drive.

Αστυνομικοί του Μπέτφορντ έσπευσαν αμέσως στο σημείο του αεροπορικού ατυχήματος όπου βρήκαν την άτρακτο του δικινητήριου αεροσκάφους τυλιγμένη στις φλόγες. Επενέβη αμέσως η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Μπέτφορντ και κατέσβησε την φωτιά, ενώ η Αστυνομία περιέφραξε με την ταινία κινδύνου τον χώρο του ατυχήματος και ειδοποίησε τις Υπηρεσίες Αεροπλοΐας.

Σύμφωνα πάντοτε με τις πληροφορίες του Αστυνομικού Τμήματος του Μπέτφορντ το αεροσκάφος τύπου Swearingen SA -226 ανήκε στην εταιρία Castle Air με έδρα στο Canton του Οχάιο και μετέφερε ιατρικό και φαρμακευτικό υλικό. Η πτήση του ξεκίνησε από την Κομητεία Essex του αεροδρομίου Fairfield της Νέας Ιερσέης με προορισμό το αεροδρόμιο του Μάντσεστερ του Νιου Χαμσάιρ όταν ο πιλότος ανέφερε ότι αντιμετώπιζε μηχανικό πρόβλημα πριν από την συντριβή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού WMUR – 9 του Μάντσεστερ ο άτυχος Εμμανουήλ Βομβολάκης καταγόταν από το Μίσιγκαν, ενώ ήταν ο μόνος επιβαίνων στο αεροσκάφος.

Στο Μπέτφορντ και στην γύρω περιοχή διαμένουν αρκετές οικογένειες ομογενών, ενώ η όμορη πόλη του Μάντσεστερ όπου υπάρχει και το αεροδρόμιο είναι η μεγαλύτερη πόλη του Νιου Χαμσάιρ και στην οποία διαμένουν περί τις δέκα πέντε χιλιάδες ομογενείς και υπάρχουν τρεις Ελληνορθόδοξες κοινότητες, του Αγίου Γεωργίου η οποία είναι η μεγαλύτερη, της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και του Αγίου Νικολάου.

Πηγή:ekirikas.com