Αυστηροποίηση των μέτρων σε όλη την Ευρώπη λόγω Όμικρον

Σε λήψη μέτρων που είχαν χρησιμοποιηθεί σε προηγούμενες φάσεις της πανδημίας, προχωρούν η μία μετά την άλλη οι χώρες, στη σκιά της νέας μετάλλαξης Όμικρον του κορωνοϊού αλλά και ενόψει των εορτών.

Μόνο με αρνητικό μοριακό τεστ 72 ωρών ή rapid τεστ 24 ωρών θα μπορούν να εισέρχονται στη χώρα μας, από αύριο Κυριακή, στις 6 το πρωί, όλοι οι ταξιδιώτες, εμβολιασμένοι ή μη, από άλλες χώρες.

Το μέτρο θα ισχύσει έως και τις 10 Ιανουαρίου.

Στη Γαλλία, η κυβέρνηση ανακοίνωσε την απαγόρευση των μεγάλων πάρτι σε δημόσιους χώρους την περίοδο των εορτών αλλά και τα πυροτεχνήματα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Όλοι οι πολίτες, εμβολιασμένοι ή μη, καλούνται να υποβάλλονται σε αυτοδιαγνωστικό τεστ, πριν κάνουν κάποια επίσκεψη.

Επιπλέον,αυστηροποιούνται οι προϋποθέσεις πρόσβασης στη χώρα με το υγειονομικό πάσο ενώ μειώνεται και το διάστημα για τη χορήγηση της αναμνηστικής δόσης στους τέσσερις μήνες από πέντε.

Η ιρλανδική κυβέρνηση έδωσε εντολή να κλείνουν μπαρ και εστιατόρια στις 8 το βράδυ ενώ παράλληλα, μείωσε τον αριθμό των συμμετεχόντων σε όλες τις δημόσιες εκδηλώσεις.

Στις χώρες υψηλού κινδύνου κατέταξε το Βερολίνο, τη Γαλλία και τη Δανία, λόγω του πολύ υψηλού αριθμού κρουσμάτων κορωνοϊού σε αυτές.

Αυτό σημαίνει ότι όσοι ανεμβολίαστοι ταξιδιώτες προέρχονται από τις συγκεκριμένες χώρες, θα υποχρεούνται πλέον να μπουν σε καραντίνα για πέντε ημέρες ενώ θα υποβάλλονται σε διαγνωστικό τεστ την πέμπτη ημέρα.

Πηγή: skai.gr