Νίκος Ανδρουλάκης – «Ούτε σωσίβιο, ούτε προσάρτημα κανενός»

Ως μια «αξιόπιστη προοδευτική επιλογή» περιγράφει στα «ΝΕΑ» το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Παράταξη ο Νίκος Ανδρουλάκης, στην πρώτη του συνέντευξη ως πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Ο Ανδρουλάκης μιλάει για τη στρατηγική της επόμενης ημέρας, κάνει την πρώτη του παρέμβαση για τον προϋπολογισμό και δηλώνει πως θα ήθελε μια «γόνιμη και πολιτισμένη πολιτική αντιπαράθεση» με τους πολιτικούς του αντιπάλους.

«Έλαβα ισχυρή εντολή να μεγαλώσω την παράταξη, να είναι πρωταγωνίστρια πολιτική δύναμη, με μία σοσιαλδημοκρατική πρόταση διακυβέρνησης», αναφέρει.

«Η εποχή που το Κίνημα έπρεπε να απαντήσει «με ποιον θα πάει» τελειώνει ανεπιστρεπτί».

Ειδικότερα, στο ερώτημα πώς αντιμετωπίζετε αυτά τα προσκλητήρια και ποιες είναι οι προθέσεις σας απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ; ο κ. Ανδρουλάκη απαντά:

“Είμαστε διαφορετικά κόμματα, με διαφορετικές ιδεολογίες και διαφορετικές προτεραιότητες. Δική μας προτεραιότητα είναι να κάνουμε προοδευτική αξιόπιστη αντιπολίτευση χωρίς να μετράμε το πολιτικό κόστος. Αυτό που έλεγα προεκλογικά και επαναλαμβάνω και σήμερα είναι ότι το κόμμα μας δεν θα γίνει ούτε σωσίβιο ούτε προσάρτημα κανενός.

Ελαβα ισχυρή εντολή να μεγαλώσω την παράταξη, να είναι πρωταγωνίστρια πολιτική δύναμη, με μία σοσιαλδημοκρατική πρόταση διακυβέρνησης. Η εποχή που το Κίνημα έπρεπε να απαντήσει «με ποιον θα πάει» τελειώνει ανεπιστρεπτί”.

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε