Ελληνικής καταγωγής η γυναίκα του νέου Προέδρου της Χιλής

Φωτογραφία: Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Χιλής Γκαμπριέλ Μποριτς και η ελληνικής καταγωγής σύντροφός του Ειρήνη Καραμάνου.

Ελληνικής καταγωγής είναι η σύζυγος του νέου Προέδρου της Χιλής, Γκαμπριέλ Μποριτς. Πρόκειται για την Ειρήνη Καραμάνου.

Ο εκλεγμένος Πρόεδρος της Χιλής, ο σοσιαλιστής και πρώην ηγέτης του φοιτητικού κινήματος Γκάμπριελ Μπόριτς, αναλαμβάνει την εξουσία στις 11 Μαρτίου 2022 για τετραετή θητεία.  Στη φωτογραφία με την ελληνικής καταγωγής σύντροφό του Ιρίνα (Ειρήνη) Καραμάνο (υ).

Η 32χρονη διατηρεί χρόνια δεσμό με τον 35χρονο νέο πρόεδρο της Χιλής, και είναι κόρη του Τζόρτζ Καραμάνος, που για χρόνια ήταν πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας του Σαντιάγκο.

Χαμηλών τόνων και εκπρόσωπος του φεμινιστικού κινήματος, η Ιρίνα δεν έκανε πολλές εμφανίσεις προεκλογικά. Ωστόσο αυτές πύκνωσαν καθώς όλα όδευαν προς την τελική ευθεία, και λέγεται πως το συμπαθητικό της προφίλ έπαιξε και αυτό το ρόλο του στην εκλογή του Μπόριτς.

Η Ιρίνα, που έχει σπουδάσει Ανθρωπολογία και Επιστήμες Επικοινωνίας στη Γερμανία, δεν έκανε καμία εμφάνιση μέχρι να περάσει ο Μπόριτς στον δεύτερο γύρο. Τότε ήταν που τον συνόδευσε σε μια πολιτική του ομιλία, κάτι που ερμηνεύεται ως προσπάθεια να κερδηθούν οι πιο συντηρητικοί ψηφοφόροι που θέλουν ο πρόεδρος να συνοδεύεται.