Φυτώριο ταλέντων το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού στη Νέα Υόρκη

Την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021, το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού (ΚΕΠ) σε συνεργασία με το σύλλογο Κεφαλλήνων  «Κέφαλος» διοργάνωσαν συναυλία στην Αστόρια της Νέας Υόρκης με τη συμμετοχή του μουσικού συνόλου, «Συνάφι».

Ήταν μια σπουδαία και αξέχαστη βραδιά που μετέφερε το φιλόμουσο ακροατήριο σε μoυσικά μovoπάτια που αντέχουν στο χρόνο. Ακούστηκαν παλιά κλασσικά ελληvικά τραγoύδια αλλά και μια αvαδρoμή στο σύγχρονο τραγoύδι που απέδωσαν μοναδικά ο Ηλίας Μακρυνός, Αρετή Γιοβάνου, Νικήτας Ταμπάκης και η αποκάλυψη της βραδιάς Μιχαέλα Σιαμίλη με τη ζεστή φωνή της. 

Εξέπληξε ευχάριστα η νεανική παρουσία και η φρεσκάδα των δυο νεαρών καλλιτεχνών που αποτελούν μέρος του μουσικού συνόλου «Σινάφι», του Νικήτα Ταμπάκη και Μιχαέλας Σιαμίλη.

Τα δύο Ελληνόπουλα διαθέτουν ταλέντο και ερμηνευτική δύναμη. Απόδειξαν με τον πιο περίτρανο τρόπο ότι η ελληνική μουσική με την μελοποιημένη ποίηση κορυφαίων ποιητών μπορούν να μας οδηγήσουν σε μονοπάτια ψυχικής ανάτασης και εθνικής υπερηφάνειας.

Αν μη τι άλλο, η παρουσία του μουσικού συνόλου «Σινάφι» μας δίνει δύναμη και κουράγιο ότι η ομογένεια έχει τη δυνατότητα να ξεπεράσει το τέλμα και τη μετριότητα.

Ο ΝΙκήτας Ταμπάκης. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.

Όσοι είχαν την τύχη και παρευρέθηκαν στη συναυλία στον «Κέφαλο» απόλαυσαν για 2 ώρες μια εξαιρετική μουσική πανδαισία και άκουσαν να ξετυλίγεται μπροστά τους μια άλλη Ελλάδα που αντιστέκεται στη μετριότητα, τον ευτελισμό και το πρόχειρο. Ήταν μια πολύ προσεγμένη δουλειά από αυτές που διψάει να ακούσει η προοδευτική ομογένεια.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους συντελεστές της επιτυχίας, το μουσικό σύνολο «Σινάφι», τους διοργανωτές ΚΕΠ με τον πρόεδρό του Ηρακλή Κρεμμύδα, τον οικοδεσπότη του «Κέφαλου» Νίκο Αλυσανδράτο και το Νίκο Καμπούρογλου στην τεχνική επιμέλεια.

Η Μιχαέλα Σιαμίλη. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.
Η Αρετή Γιοβάνου και ο Ηλίας Μακρινός. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.

Anamniseis.net