Τούρκος αναλυτής – Πλέον δυτικός μας γείτονας είναι οι ΗΠΑ

Στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα προετοιμάζεται για πόλεμο με την Τουρκία κατέληξε ο τούρκος δημοσιογράφος και αναλυτής Μουσταφά Ιλκέρ Γιουτζέλ, εμπλέκοντας, μάλιστα, σ’ αυτήν την προετοιμασία και τις ΗΠΑ.

«Υπάρχουν οι ΗΠΑ…»

«Στην άλλη πλευρά των συνόρων μας πλέον υπάρχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής» είπε ο Μουσταφά Ιλκέρ Γιουτζέλ.

Και πρόσθεσε: «Πλέον, δυτικός μας γείτονας είναι οι ΗΠΑ».

Μιλώντας σε εκπομπή του CNNturk, σύμφωνα με τα tourkikanea, ο Μουσταφά Ιλκέρ Γιουτζέλ είπε, μεταξύ άλλων, ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής μαζί με την Ελλάδα στη Νησιωτική Θάλασσα, στη θάλασσα του Αιγαίου, θα κάνουν μαζί περιπολίες του λιμενικού».

«Μπορούμε να προβλέψουμε πως αυτό αποσκοπεί στο να τρομάξει, είναι μία εργασία περισυλλογής πληροφοριών, στενή παρακολούθηση του τουρκικού πολεμικού Ναυτικού, ενίοτε να τους λένε “Μην έρχεσαι”, όπως και εργασία για την παρεμπόδιση των τούρκων ψαράδων» ανέφερε ο τούρκος δημοσιογράφος.

«Εχουν μήπως εδώ ακτές»;

Και αναρωτήθηκε: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής έχουν μήπως εδώ ακτές; Που είναι οι ακτές τους»;

«Ποια ακτή και ποια ασφάλεια προσπαθούν να διασφαλίσουν; Μαζί με την Ελλάδα υπέγραψαν μία συμφωνία για προκλήσεις κατά της Τουρκίας» συνέχισε.

Για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι «Η Ελλάδα ετοιμάζεται για πόλεμο με την Τουρκία».

Ηταν υποψήφιος δήμαρχος Κωνσταντινούπολης

Ο Μουσταφά Ιλκέρ Γιουτζέλ είναι ένας από τους ιδρυτές της Ενωσης Νέων Τουρκίας, υποστηρικτές της οποίας είχαν πρόσφατα συλληφθεί γιατί πέρασαν κουκούλα σε μέλος του πολιτικού προσωπικού του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.

Στις τοπικές εκλογές για τον μητροπολιτικό δήμο της Κωνσταντινούπολης ήταν υποψήφιος δήμαρχος με το Κόμμα Vatan (πρώην Εργατικό Κόμμα), αριστερό, εθνικιστικό κόμμα, το οποίο έχει ορισμένα στοιχεία αριστερής ιδεολογίας αλλά πολλά μέλη του είναι στρατηγοί κατηγορούμενοι στις υποθέσεις «Εργκένεκον» και «Βαριοπούλα».

Επικεντρώνει την εξωτερική πολιτική του σε Ελλάδα, Αρμενία, ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ και θεωρεί ότι η γενοκτονία των Αρμενίων είναι ένα ψέμα και τα 152 νησιά στο Αιγαίο βρίσκονται υπό την κατοχή της Ελλάδας και της ΕΕ και «πρέπει να απελευθερωθούν».

in.gr