Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ στη Φλώρινα

Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής έξι χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Φλώρινας. Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 8 χλμ βόρειο-βορειοδυτικά της Φλώρινας, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10 χλμ.

Ο σεισμός, σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, ήταν ιδιαίτερα αισθητός στη Βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με αναφορές, ο σεισμός είχε μεγάλη χρονική διάρκεια και βουητό, ενώ έγινε αντιληπτός σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή ακόμη και σε Κέρκυρα, Καρδίτσα, Λάρισα και Κοζάνη.

Στο δρόμο οι κάτοικοι – Δεν υπάρχουν ακόμη αναφορές για ζημιές σύμφωνα με την Πυροσβεστική

Σύμφωνα με πληροφορίες, επικράτησε ανησυχία στην πόλη της Φλώρινας με τους κατοίκους να έχουν βγει στους δρόμους, παραμένοντας σε επιφυλακή για οτιδήποτε νεότερο.

Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει κλήσεις στην Πυροσβεστική ούτε αναφορές για ζημιές, κάτι που επιβεβαιώνει και η τοπική αστυνομία.

Στον «χορό» των μετασεισμών η Φλώρινα

Μέσα στα επόμενα λεπτά ακολούθησαν ακόμη τρεις μετασεισμοί. Ο πρώτος ήταν 3,5 Ρίχτερ 19 χιλιόμετρα δυτικά βορειοδυτικά της Φλώρινας και σε εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων, ο δεύτερος πάλι 3,5 Ρίχτερ σε εστιακό βάθος δέκα χιλιομέτρων και ο τρίτος 4,1 Ρίχτερ επίσης σε βάθος 10 χιλιομέτρων.