Ολυμπιακός: Ο κορονοϊός προκαλεί αγωνία για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό την επόμενη Κυριακή (16/1), όμως η διασπορά του κορονοϊού εντός Ρέντη δημιουργεί ανησυχία για την ετοιμότητα ποδοσφαιριστών.

Το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Αστέρα αναβλήθηκε. Κατά τους τελευταίους ελέγχους ανιχνεύθηκαν αρκετά κρούσματα κορονοϊού στους ερυθρόλευκους, την ώρα που πριν από το ματς με τον Απόλλωνα είχαν εντοπιστεί τέσσερα. Βάσει πρωτοκόλλου το παιχνίδι δεν ήταν εφικτό να διεξαχθεί (χρειάζονται επτά κρούσματα στους δύο τελευταίους ελέγχους για να αναβληθεί).

Πλέον, με την αναμέτρηση να έχει μπει σε λίστα αυτών που θα πρέπει να επαναπρογραμματιστούν καιχωρίς να είναι βέβαιο το πότε και πού θα χωρέσει, ο επόμενος αγώνας θεωρητικά είναι το ντέρμπι απέναντι στον Παναθηναϊκό (16/1, 19:30) στη Λεωφόρο. Πρόκειται για ένα παιχνίδι κομβικής σημασίας το οποίοι οι ερυθρόλευκοι είχαν ήδη κυκλώσει. Αναπόφευκτο είναι το ζήτημα με τον κορονοϊό να προκαλεί πλέον μεγάλη ανησυχία.

Ερωτηματικό η κατάσταση αυτών που θα επιστρέψουν

Φυσικά, θα υπάρχουν και οι ποδοσφαιριστές που θα έχουν “καθαρίσει” από τον κορονοϊό και θα είναι δυνητικά διαθέσιμοι για το ντέρμπι της Λεωφόρου. Όμως δεν είναι καθόλου σίγουρο σε ποια κατάσταση θα βρίσκονται οι συγκεκριμένοι, δεδομένου ότι θα έχουν χάσει ένα μεγάλο κομμάτι των προπονήσεων παραμένοντας σε απομόνωση. Επιπλέον, με πολλές απουσίες κατά τη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας, οι παίκτες που θα επιλεγούν από τον Μαρτίνς για την ενδεκάδα κόντρα στους πράσινους, δεν θα έχουν δουλέψει αρκετά μαζί, κάτι που μπορεί να προκαλέσει επιπλέον πρόβλημα.

Ακόμη, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο κορονοϊός εξαπλώνεται σαν πυρκαγιά. Όπως τα τέσσερα κρούσματα έγιναν ακόμη περισσότερα και οδήγησαν στην αναβολή του ματς με τους Αρκάδες, έτσι και κατά τη διάρκεια της εβδομάδας δεν αποκλείεται κι άλλοι παίκτες να νοσήσουν. Επομένως, ο Ολυμπιακός θα έχει σίγουρα επιστροφές, αλλά δεν αποκλείεται την ίδια ώρα να υπάρξουν και νέες απώλειες, πράγμα που θα επηρεάσει τη δουλειά στον Ρέντη, ενόψει του μεγάλου παιχνιδιού.

Οι απουσίες από το Κόπα Άφρικα

Ο Πέδρο Μαρτίνς δουλεύει ήδη με απουσίες. Οι Παπέ Αμπού Σισέ, Αγκιμπού Καμαρά, Πιερ Κούντε, Γκάρι Ροντρίγκες και Χένρι Ονιεκούρου βρίσκονται με τις εθνικές τους χώρες στο Κόπα Άφρικα, με τον Πορτογάλο προπονητή να πονοκεφαλιάζει.

Άλλωστε, ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που έχει επηρεαστεί περισσότερο απ’ όλες από την παναφρικανική διοργάνωση. Οι παραπάνω απουσίες, σε συνδυασμό με αυτές που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός, γεννούν μέγα θέμα στους ερυθρόλευκους.

Μέσα σε όλες τις απουσίες, υπάρχει τουλάχιστον η επιστροφή του Σωκράτη Παπασταθόπουλο. Ο 33χρονος κεντρικός αμυντικός αναμένεται να είναι 100% την επόμενη εβδομάδα και να θέσει εαυτόν για το ντέρμπι της Λεωφόρου και έτσι ο Πορτογάλος προπονητής θα έχει στη διάθεσή του έναν έμπειρο στόπερ.

Έχασε την ευκαιρία για γρήγορη αντίδραση

Ο Ολυμπιακός την Τετάρτη (5/1) δεν μπόρεσε να περάσει από τη Ριζούπολη κι έτσι έχασε δύο βαθμούς στο πρώτο παιχνίδι του 2022. Ο Πέδρο Μαρτίνς ύψωσε τους τόνους στο προπονητικού κέντρο του Ολυμπιακού, προκειμένου οι ποδοσφαιριστές να δείξουν καλύτερη εικόνα στο άμεσο μέλλον και να μην επαναληφθούν όσα συνέβησαν με τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Οι ερυθρόλευκοι είναι στο +9 από τη δεύτερη ΑΕΚ, όμως τίποτα δεν έχει τελειώσει, κάτι που τονίζεται στον Ρέντη. Το παιχνίδι που ήταν προγραμματισμένο για την Κυριακή (9/1) ήταν μία πρώτης τάξης ευκαιρία για τους παίκτες του Ολυμπιακού να αντιδράσουν γρήγορα και να δείξουν ότι άφησαν πίσω τους το παιχνίδι στη Ριζούπολη.

Ο κορονοϊός χάλασε το σχέδιο… αντίδρασης. Πλέον, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να περιμένει το επόμενο του παιχνίδι, με την ελπίδα ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά, ώστε να επιχειρήσει να ανακάμψει έπειτα από την απώλεια στη Ριζούπολη με τον Απόλλωνα.