Τώρα διαφωνούν και για την ημερομηνία της παρέλασης στην Νέα Υόρκη!

Ένα έντονο, αντικρουόμενο και αμφιλεγόμενο παρασκήνιο, που δημιουργεί ανησυχίες για την πορεία προς την εθνική Παρέλαση στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης εμφανίζεται στις στήλες του τοπικού ομογενειακού  Τύπου, γεγονός που σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές των Αθηνών, πρέπει άμεσα να αντιμετωπισθεί προκειμένου να διαφυλαχθεί και το κύρος των ανθρώπων (και θεσμών) που έχουν εμπλακεί στην …απεμπλοκή της όλης κατάστασης στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων μείζονος Νέας Υόρκης, αλλά και να μην κακοπάθει ο εδραιωμένος θεσμός της εθνικής μας παρέλασης την οποία κάθε χρόνο παρακολουθούν τηλεοπτικά και εκατομμύρια Ελληνο-Αμερικανοί αλλά και Αμερικανοί πολίτες.

Ενδεικτικό για τις υποβόσκουσες διαφωνίες είναι το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ (17/1) της ομογενειακής ημερησίας “Εθνικός Κήρυξ“, το οποίο έχει ως ακολούθως: <<Βασικά θέματα εξακολουθούν να παραμένουν ανοικτά αναφορικά με την παρέλαση για την 201η επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στην 5η Λεωφόρο, με αποτέλεσμα, ενόσω η κλεψύδρα του χρόνου κυλάει, να εκφράζονται αμφιβολίες ακόμη και για την ακριβή ημερομηνία διεξαγωγής της.

Εν μέσω μιας ακόμη περιόδου κατά την οποία οι ισορροπίες, ακόμη και για ένα βασικό θεσμό, όπως η παρέλαση, κρέμονται από μια κλωστή, η Επιτροπή Παρέλασης επρόκειτο να συνεδριάσει την Τρίτη 18 Ιανουαρίου στις 7 το απόγευμα, στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια, προκειμένου να συσταθούν οι θεματικές επιτροπές και να ληφθούν βασικές αποφάσεις, που θα αποτελέσουν και οδηγό για την συνέχεια.

Μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα» («Ε.Κ.»), ο απερχόμενος πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, εξέφρασε την άποψη ότι η ημερομηνία της 27ης Μαρτίου -για την οποία είχαν κινηθεί οι διαδικασίες για σχετική άδεια- δεν έχει την πλήρη συναίνεση και θα πρέπει να αλλάξει, θεωρώντας ότι θα μπορούσε να επαναπρογραμματιστεί ακόμη και μέσα στον Μάιο, για να αξιοποιήσει τη δυνατότητα ιδανικότερων καιρικών συνθηκών.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΣ που εξελέγη στις αμφιλεγόμενες εκλογές της 19ης Σεπτεμβρίου, Γεώργιος Γεωργόπουλος, εστιάζοντας, από την μια πλευρά, στο γεγονός ότι έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος και, από την άλλη, ότι το κοινό ενδεχομένως να είναι επιφυλακτικό, τόσο για την συμμετοχή του, λόγω της πορείας της πανδημίας, όσο και για την οικονομική συνεισφορά του, εάν και εφόσον παραμείνει μια τόσο κοντινή ημερομηνία.

Στην αντίπερα όχθη, ο Αναστάσιος Καραγκούνης, ο οποίος έχει προταθεί για την νευραλγική Επιτροπή Λαχείου, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την επικοινωνία από πλευράς της Διοικούσας Επιτροπής των πρώην προέδρων, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως η πρώτη ενημέρωση για την συνεδρίαση της Τρίτης έγινε ουσιαστικά από τον τοπικό Τύπο και όχι με απευθείας επιστολή πρόσκλησης στους εμπλεκόμενους.

Την ίδια στιγμή, το αμφιλεγόμενο Διοικητικό Συμβούλιο της 19ης Σεπτεμβρίου επρόκειτο να συνεδρίαση διαδικτυακά το απόγευμα της Δευτέρας προκειμένου να λάβει περαιτέρω αποφάσεις, με τον κ. Γεωργόπουλο να προειδοποιεί πως «δεν πρόκειται να συναινέσουμε σε πανομογενειακές με κλειστό το Σταθάκειο και αλυσίδες στις πόρτες».

Τέλος, ο Κλεάνθης Μεϊμάρογλου απάντησε πως οι συνεδριάσεις επρόκειτο να ξεκινήσουν νωρίτερα μέσα στο μήνα, αλλά αναβλήθηκαν επανειλημμένως, λόγω κωλύματος συγκεκριμένων μελών, μεταξύ των οποίων και του Νίκου Μπάρδη.

«Εμείς έχουμε προγραμματίσει αυτήν τη συνεδρίαση και δεν πρόκειται να την αναβάλουμε. Θα συστήσουμε τις Επιτροπές όπως έχουμε συμφωνήσει, εάν όμως κάποιοι δεν έρθουν, προφανώς και θα πάμε χωρίς αυτούς», ανέφερε ο κ. Μεϊμάρογλου>>.

Αναμένουν επίσημη απάντηση

Σxετικό  με το “αλαλούμ” που αυτή την ώρα φαίνεται να επικρατεί στις τάξεις της “Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης” είναι και το ρεπορτάζ (15/1) της Ιστοσελίδας “anamniseis.net” μέρος του οποίου έχει ως εξής:

<<Το εκλεγμένο διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης ισχυρίζεται ότι δεν έχει λάβει κάποια επίσημη απάντηση τόσο από την πλευρά της Πλειοψηφίας της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων, όσο και από την πλευρά του προέδρου της Επιτροπής Παρελάσεως, κ. Τζον Κατσιματίδη σχετικά με την πρότασή τους για την σύγκλιση της επιτροπής παρελάσεως την ερχόμενη Τρίτη.

Ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του διοικητικού συμβουλίου Γεώργιος Γεωργόπουλος, επικοινώνησε με τις «Αναμνήσεις» σχετικά με το χθεσινό ρεπορτάζ για την σύγκλιση της Επιτροπής Παρελάσεως την ερχόμενη Τρίτη και της πρώτης πανομογενειακής συγκέντρωσης την Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2022 και τόνισε ότι είναι αδιανόητο να συζητάμε για σύγκλιση πανομογενειακής συγκέντρωσης χωρίς να διευθετηθούν οι βασικές εκκρεμότητες.

Ο κ. Γεωργόπουλος επεσήμανε ότι ο α’ αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Νίκος Μπάρδης, ο οποίος είναι ταυτόχρονα και συμπρόεδρος της Επιτροπής Παρελάσεως απέστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα και στις δύο πλευρές για σύσκεψη της Επιτροπής την Δευτέρα είτε και την Τρίτη, αλλά μέχρι και ετούτη την ώρα ούτε η πλευρά του κ. Τζον Κατσιματίδη, αλλά ούτε και η πλευρά της πλειοψηφίας των Πρώην Προέδρων με συντονιστές τον Δημήτριο Καλαμαρά και τον Νικόλαο Διαμαντίδη δεν έχουν απαντήσει>>.

Όλα αυτά λίγες μόλις ώρες πριν από την “αναμενόμενη” σύγκλιση της επιτροπής παρελάσεως για σήμερα Τρίτη (ώρα Νέας Υόρκης)…