Επιβλητική εμφάνιση και πρόκριση της Σάκκαρη στις «16» του Australian Open

Για δεύτερη φορά στην καριέρα της η Μαρία Σάκκαρη είναι στις «16» του Australian Open. Κέρδισε την Βερόνικα Κουντερμέτοβα με 2-0 σετ (6-4, 6-1 σε 1 ώρα και 22 λεπτά) με την Αμερικανίδα Τζέσικα Πέγκουλα να είναι η επόμενη αντίπαλός της.

Η Ρωσίδα ξεκίνησε πολύ επιθετικά το ματς και προηγήθηκε με 3-1 και 40-0 στο σερβίς της, όμως από εκείνο το σημείο άλλαξαν όλα. Πήρε μόλις 2 games, η Σάκκαρη πήρε 11 και όλα τελείωσαν εύκολα για την Ελληνίδα τενίστρια.

Επιστροφή από 1-3 για την Σάκκαρη

Η Κουντερμέτοβα έκανε το 1-0 εύκολα, με την Σάκκαρη να ισοφαρίζει σερβίροντας εξαιρετικά (4 χαμένες επιστροφές της Ρωσίδας). Είχε στη συνέχεια ευκαιρία για break, αλλά η Κουντερμέτοβα την έσβησε και πέρασε μπροστά 2-1.

Η Ρωσίδα με λίγη δόση τύχης και ένα λάθος της Σάκκαρη έκανε το 3-1, αλλά η Ελληνίδα πήρε πίσω το break αμέσως μετά με ένα διπλό λάθος της Κουντερμέτοβα, για να μειώσει σε 3-2, ενώ ήταν πίσω με 40-0. Εκεί άλλαξε εντελώς το σετ

Με αβίαστο λάθος της Ρωσίδας έγινε το 3-3, και η Μαρία έφτασε σε τριπλό break point το οποίο αξιοποίησε με ένα ωραίο φόρχαντ σε άμυνα και λάθος της αντιπάλου της, για να προηγηθεί με 4-3.

Η Ρωσίδα πήρε ιατρικό τάιμ άουτ γιατί αντιμετώπιζε έναν πόνο στη κοιλιακή χώρα. Επέστρεψε στο ματς, με την Σάκκαρη να κάνει το 5-3, αναγκάζοντας την αντίπαλό της σε συνεχόμενα λάθη στην επιστροφή, σερβίροντας εξαιρετικά.

Η Κουντερμέτοβα έκανε το 5-4 με winner φόρχαντ και η Μαρία μπήκε να σερβίρει για το σετ. Με δύο ευκαιρίες, τελείωσε το σετ από λάθος της Κουντερμέτοβα έπειτα από ένα εξαιρετικό φόρχαντ δικό της πάνω στην baseline.

Απόλυτη κυρίαρχη στο δεύτερο σετ
Με μπρέικ χάρη στις καλές επιστροφές της άρχισε η Σάκκαρη το δεύτερο σετ. Με δύο winner έφτασε σε love service game για το 2-0, ενώ είχε διπλή ευκαιρία για νέο break, με την Κουντερμέτοβα όμως να βρίσκει λύσεις με δύο winners και να μειώνει σε 2-1.

Με δύο άσους η Σάκκαρη έκανε το 3-1 και ακολούθησε ένα break το οποίο «έχτισε» με καλές επιστροφές και λάθη της αντιπάλου της, για το 4-1. Ακολούθησε άλλο ένα εύκολο game για την Μαρία και με ένα ακόμη break έκανε το 6-1 και πήρε το εισιτήριο για τον 4ο γύρο όπου την περιμένει η Τζέσικα Πέγκουλα.