Διαδικτυακή συνάντηση του ΓΓΑΕ&ΔΔ Γιάννη Χρυσουλάκη με νέους ομογενείς από Βενεζουέλα

Αθήνα.- Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα είχε διαδικτυακή συνάντηση με νέους ομογενείς από τη Βενεζουέλα ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού  και Δημόσιας Διπλωματίας, κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης – στο πλαίσιο της προσπάθειάς  να δημιουργηθούν δίκτυα επικοινωνίας και συνεργασίας με τη νέα γενιά των Ομογενών από όλο τον κόσμο.

Όλοι οι συμμετέχοντες ανεξαιρέτως, Έλληνες δεύτερης και τρίτης γενιάς, μιλούσαν ελληνικά. Για τον λόγο αυτό, ο κ. Χρυσουλάκης  απηύθυνε θερμά συγχαρητήρια πρώτα στους ίδιους και στη συνέχεια στις οικογένειές τους, στους εκπαιδευτικούς τους, όπως στον Πάρη Παρίση, ο οποίος εδώ και 7 χρόνια τους διδάσκει ελληνικά, καθώς και στους υπεύθυνους των Ελληνικών Κοινοτήτων στη χώρα.

Η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας αποδίδει μεγάλη σημασία στην ελληνική Διασπορά στη Λατινική Αμερική, υπογράμμισε, και στο πλαίσιο αυτό προγραμματίζει επίσκεψη στην περιοχή πριν το καλοκαίρι.

Ο κ. Χρυσουλάκης ενημέρωσε τους νέους ομογενείς μας σχετικά με τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας και συγκεκριμένα για την ψηφιακή εκπαιδευτική πλατφόρμα staellinika.com. η οποία λειτουργεί σε όλο τον κόσμο ήδη με πολύ μεγάλη επιτυχία. Αυτή τη στιγμή, επεσήμανε, μπορούμε να υποστηρίξουμε έναν πολύ μεγάλο αριθμό χρηστών. «Έχουμε ήδη 30.000 εγγεγραμμένους μαθητές και φοιτητές σε 157 χώρες, σε ημερήσια βάση», τόνισε.

Αναφέρθηκε, επίσης, στην προβολή της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό με στόχο την ανάδειξη της καθολικότητας της γλώσσας μας.  Τελευταία, αλλά σίγουρα όχι λιγότερο σημαντική πρωτοβουλία, στην οποία αναφέρθηκε, ήταν η καμπάνια «Study In Greece», η οποία στοχεύει στην προώθηση της των αγγλόφωνων προγραμμάτων ελληνικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο εξωτερικό. Τέλος, είχε τη χαρά να τους ενημερώσει σχετικά με το 1ο Παγκόσμιο Πανομογενειακό Συνέδριο που διοργανώνεται από 15 μέχρι και 17 Ιουλίου 2022 στη Θεσσαλονίκη, στο οποίο θα έχουν την ευκαιρία οι νέοι του Ελληνισμού από όλο τον κόσμο να συναντηθούν, να γνωριστούν και να ανταλλάξουν εμπειρίες.