ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-1

Λουτσέσκου εναντίον Γιοβάνοβιτς σημειώσατε… άσο. Ο ΠΑΟΚ πίστεψε στην ανατροπή, έριξε στα σκοινιά τον Παναθηναϊκό σε όλο το β’ μέρος και γύρισε το 0-1 σε 2-1 με Ίνγκασον και Σάστρε.

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε στο πρώτο ημίχρονο με γκολ του Παλάσιος, είχε στον έλεγχό του το ματς, αλλά εμφανίστηκε φοβισμένος στο δεύτερο μέρος και ο ΠΑΟΚ το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο.

Με αφόρητη πίεση απέναντι σε έναν φοβισμένο Γιοβάνοβιτς, που έκλεισε την ομάδα του με τις επιλογές του, ο ΠΑΟΚ γύρισε το ματς με γκολ του Ίνγκασον στο 77′ και του Σάστρε στο 88′, αναγκάζοντας τους πράσινους σε τρίτη σερί ήττα.

Από τη μία υπήρχε μια ομάδα που το μάτι της γυάλιζε σε όλο το δεύτερο ημίχρονο. Κι από την άλλη μία ομάδα που έδειχνε στα δικά της μάτια πως δεν πιστεύει πως μπορεί να κρατήσει το υπέρ της σκορ. Όπως συνέβη πολλές φορές φέτος. Στην Τρίπολη, στον Βόλο, στην Κρήτη. Παιχνίδια στα οποία ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε αλλά είδε τον αντίπαλο να του γυρίζει το σκορ.

Ο ΠΑΟΚ άλλο που δεν ήθελε. Βρήκε τον Παναθηναϊκό… μπόσικο, τον είδε να γυρίζει προς τα πίσω, να μην κρατάει μπάλα να τα χάνει. Τον… στρίμωξε και γύρισε το ματς μέσα σε 11 λεπτά.

Τούτη τη φορά ο Γιοβάνοβιτς φέρει μεγάλες ευθύνες. Για τη διαχείριση του σκορ, για τις αλλαγές του, για τον τρόπο που η ομάδα του εμφανίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο. Σε ένα ματς που οι πράσινοι πήγαν χωρίς Μαουρίσιο, Βιγιαφάνιες (άρα έλειπε η ποιότητα), αποφάσισε να κρατήσει στον πάγκο ακόμα έναν ποιοτικό ποδοσφαιριστή, τον Καρλίτος, επιλέγοντας τον Ιωαννίδη για την κορυφή της επίθεσης, που ήταν άφαντος.

Και οι αλλαγές; Θυμηθήκαμε πως είναι η μορφή του… Αγιούμπ, θυμηθήκαμε τον Χατζηγιοβάνη, αλλά είδαμε τον Ισπανό επιθετικό να μπαίνει μόλις στα τελευταία δέκα λεπτά.

Κι όλα αυτά σε ένα ματς που οι πράσινοι το ξεκίνησαν με τρόπο ιδανικό. Μόλις στο 6′ ο Παλάσιος με μαγική ενέργεια και υπέροχο σουτ «εκτέλεσε» τον Πασχαλάκη για το 0-1. Γκολ που σόκαρε τον ΠΑΟΚ, ο οποίος άργησε να συνέλθει.

Ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο, είχε ψυχραιμία, καλή αμυντική λειτουργία. Κρατούσε μακριά από την περιοχή του τον ΠΑΟΚ που προσπαθούσε μέσω στημένων φάσεων να γίνει απειλητικός.

Μέσα σε όλα αυτά; Μια φάση που σήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από τον Παναθηναϊκό. Ένα μαρκάρισμα πάνω στον Αϊτόρ, που οι πράσινοι ζήτησαν πέναλτι, αλλά ο Τρεϊμάνις το είδε στο VAR και διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Φάση που έφερε και επίσημη διαμαρτυρία από πλευράς τριφυλλιού, με τοποθέτηση μέσω twitter για καθαρό πέναλτι που δεν δόθηκε.

Περισσότερα σε λίγο…

in.gr