Πεντάγωνο: Η Ρωσία εξακολουθεί να στέλνει δυνάμεις κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία

Το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε την Πέμπτη πως η Ρωσία εξακολουθεί να στέλνει στρατιωτικές δυνάμεις κατά μήκος των συνόρων με την Ουκρανία και στη Λευκορωσία τις τελευταίες 24 ώρες, παρά τις προσπάθειες διπλωματικής επίλυσης της ουκρανικής κρίσης.

«Καθημερινά (ο Πούτιν) ενισχύει στις επιλογές του, καθημερινά ενισχύει τις δυνατότητές του», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι σε δημοσιογράφους.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν συνομίλησε με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν και οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις πρόσφατες επαφές που είχε ο γάλλος πρόεδρος με τους ομολόγους του της Ρωσίας και της Ουκρανίας, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

«Συζήτησαν επίσης για τις τρέχουσες διπλωματικές και αποτρεπτικές προσπάθειες» ως απάντηση στη συγκέντρωση ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας, αναφέρει η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Η περιοδεία του Εμανουέλ Μακρόν στη Μόσχα, το Κίεβο και το Βερολίνο πέτυχε τον στόχο της, καθώς σημειώθηκαν βήματα προόδου για να μειωθεί η ένταση μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας, υποστηρίζει το Παρίσι, προειδοποιώντας ωστόσο ότι δεν θα πρέπει κανείς να αναμένει «άμεσα οφέλη».

Προσπάθεια να ευθυγραμμιστεί με την Ευρώπη ως προς το θέμα των συνεπειών που θα αντιμετωπίσει η Ρωσία στην περίπτωση εισβολής στην Ουκρανία καταβάλει η Ουάσινγκτον. Στο πλαίσιο αυτό, την Τετάρτη έγινε γνωστό ότι η αμερικανίδα αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις θα ταξιδέψει στη Γερμανία για το Συνέδριο Ασφαλείας του Μονάχου.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ – skai.gr