Ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης προσεκλήθη στην Παρέλαση της Ομογένειας

Στιγμιότυπο από το γεύμα του Δημάρχου Έρικ Άνταμς προς τιμή των ηγετών της ομογένειας. Φωτογραφία: GOA

Συζήτηση του Δημάρχου της Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς, με τους ηγέτες της Ελληνικής Κοινότητας έλαβε χώρα το απόγευμα της Τρίτης, 15 Φεβρουαρίου 2022 στην έπαυλη «Grace Mansion» στο Μανχάταν. Οι ηγέτες της ομογένειας ενημέρωσαν τον Δήμαρχο για τις προετοιμασίες για την παρέλαση και ζήτησαν να κλειδώσει η 5 Ιουνίου 2022 ως ημέρα της Παρελάσεως της ομογένειας στην Πέμπτη Λεωφόρου του Μανχάταν. Παράλληλα τον προσκάλεσαν να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις της ομογένειας για την 201 επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας και στην ίδια την παρέλαση.

Η συνάντηση, ήταν κεκλεισμένων των θυρών και παραβρέθηκαν είκοσι περίπου ηγέτες της ομογένειας μεταξύ των οποίων ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος, ο αντιπρόεδρος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου και συνάμα πρόεδρος της Επιτροπής Παρελάσεως Τζον Κατσιματίδης, ο συμπρόεδρος της Επιτροπής Παρελάσεως και συνάμα συντονιστής της Πλειοψηφίας των Πρώην Προέδρων της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκη, Δημήτριος Καλαμαράς, ο Λου Κάτσος και ο Γιώργος Βενιζέλος, οι οποίοι εκπροσωπούν την Αρχιεπισκοπή στην Επιτροπή Παρελάσεως, ο ύπατος πρόεδρος της AHEPA, Δημήτριος Κόκοτας, ο υποψήφιος πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζορτζ Τσούνης, η Ελεν Άλαν, η Ζωή Κουτσουπάκη και ο π. Ευγένιος Πάππας, εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής για την 25η Μαρτίου που διοργανώνει την εκδήλωση στο Δημαρχείο του Μπρούκλν, ο Ντένις Μιλ, ο πολιτειακός γερουσιαστής Άντριου Γουνάρδης, ο Σάββας Κωνσταντινίδης και άλλοι εκπρόσωποι της ομογένειας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος μετά τα πέρας της συνάντησης ανήρτησε δύο φωτογραφίες στο Twitter και τόνισε ότι συζήτησαν ζωτικά ζητήματα που αφορούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο, την Τουρκική Εισβολή και κατοχή της Κύπρου και τις αξιώσεις και τις προκλήσεις της Τουρκίας εις βάρος της Ελλάδας.

Με πληροφορίες από anamniseis.net