Μια νέα γενιά φιλελλήνων δημιουργείται στο Λονδίνο

Φωτογραφία FB:ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας Ιωάννης Χρυσουλάκης. με μαθητές και τη δασκάλα του Δημοτικού Σχολείου Άγιος Κυπριανός.
Στο  Δημοτικό Σχολείο Άγιος Κυπριανός, στο Λονδίνο, το οποίο βρίσκεται κάτω από την εποπτεία της Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας τα παιδιά μαθαίνουν Ελληνικά. Κάθε τάξη έχει το όνομα ενός Ελληνικού νησιού, ενώ όλο το Σχολείο πλημμυρίζει από Ελλάδα. Εμβλήματα, σημαίες, φιλόσοφοι, όλα Ελληνικά.
Η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας προσέφερε την πλατφόρμα staellinika.com.
Την ενεργοποίηση της ψηφιακής πλατφόρμας εκμάθησης της Ελληνικής γλώσσας staellinika στο Ηνωμένο Βασίλειο εγκαινίασαν ο Υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης και ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας Ιωάννης Χρυσουλάκης.
Η πλατφόρμα staellinika είναι μια πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (SNF) στο Πανεπιστήμιο Simon Fraser (SFU), στο Βανκούβερ του Καναδά, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Η πλατφόρμα staellinika προσφέρει μαθήματα ελληνικών που απευθύνονται σε αρχάριους μαθητές στα σχολεία, αλλά και για κατ’ οίκον εκμάθηση. Ο εκπαιδευτικός σχεδιασμός της πλατφόρμας βασίζεται σε καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας.
Ο ΓΓΑΕ&ΔΔ Ιωάννης Χρυσουλάκης, με ανάρτησή του στο FB απ-ηύθυνε συγχαρητήρια στον Αρχιεπίσκοπο κ. Νικήτα και στους καθηγητές του σχολείου για την εξαιρετική δουλειά που έχουν κάνει. Όπως τόνισε ο κ. Χρυσουλάκης: Μια νέα γενιά φιλελλήνων δημιουργείται.
Με στοιχεία από FB και limnosfm100.gr