Σε Άγιον Όρος, Κομοτηνή και Φανάρι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής

Την Ελλάδα επισκέπτεται ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Ελπιδοφόρος, ο οποίος θα προσγειωθεί στη Θεσσαλονίκη και από εκεί θα μεταβεί στο Αγιον Όρος, ηγούμενους προσκυνηματικής εκδρομής της Αρχιεπισκοπής και θα τον συνοδεύουν μέλη της ελληνορθόδοξης κοινότητας της Αμερικής.

Στη συνέχεια θα βρεθεί στην Κομοτηνή, όπου σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμά του θα βρεθεί στη Ροδόπη στις 2 Μαρτίου όπου και θα τελεσθεί Δοξολογία στον ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής για την υποδοχή του.

Αργότερα την ίδια ημέρα, θα ανακηρυχθεί σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας της Σχολής Κλασικών – Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Μάλιστα μία ημέρα μετά, στις 3 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί τελετή ονοματοδοσίας της κεντρικής πλατείας της Μαρωνείας, σε πλατεία «Ἀρχιεπισκόπου Αμερικής Μιχαήλ”. Επρόκειτο, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Μητρόπολης, για μια πράξη τιμής και μνήμης στον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Κυρού Μιχαήλ του Κωνσταντινίδη του Μαρωνείτου.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στην Ελλάδα, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής θα μεταβεί στο Φανάρι, με αφορμή και τα γενέθλια του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, προκειμένου να του ευχηθεί προσωπικά.