Super League: Νίκες για Ιωνικό, Άρη και Αστέρα Τρίπολης

 4-0 ο Ιωνικός τον Απόλλωνα Σμύρνης

Ο Ιωνικός μπήκε πολύ πιο δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 8ο λεπτό πήρε «κεφάλι» στο σκορ με τον Κιάκο. Ο Βαλεριάνος έκανε εξαιρετική ατομική ενέργεια από τα αριστερά και χαμηλή σέντρα προς τον Κιάκο, ο οποίος έκανε ένα πρώτο κοντρόλ κι εκτέλεσε αμέσως με το αριστερό κάνοντας το 1-0.

Οι Νικαιώτες συνέχισαν να είναι πολύ πιο επιθετικοί στο γήπεδο κι αφού είχαν δοκάρι σε κεφαλιά του Σάντσες στο 17’, έφτασαν και σε δεύτερο τέρμα, ξανά με τον Κιάκο στο 18’. Μετά από εξαιρετικό συνδυασμό ανάμεσα στους Τουράμ και Μάντζη και τακουνάκι του τελευταίου, ο Κιάκος έκανε με πολύ ωραίο «σκάψιμο» το 2-0 για τον Ιωνικό.

Στο 32’ ήταν η σειρά του Μάντζη να χριστεί σκόρερ για τους γηπεδούχους, σημειώνοντας από πολύ κοντά το 3-0, έπειτα από εξαιρετική κίνηση κι ασίστ του Τουράμ που προτίμησε να σιγουρέψει το γκολ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ιωνικός έριξε λίγο… ταχύτητα, όμως λίγο έλειψε να φτάσει και σε τέταρτο γκολ στο 57’ από το… πουθενά, όταν ο Ράιλι γύρισε την μπάλα προς τον Κότσαρη, χωρίς να αντιληφθεί τη θέση του γκολκίπερ του Απόλλωνα, όμως για… καλή του τύχη αυτή χτύπησε στο δοκάρι κι απομακρύνθηκε στη συνέχεια απ’ τον τερματοφύλακα της «Ελαφράς Ταξιαρχίας».

Ο Απόλλων έχασε μοναδική ευκαιρία για να μειώσει το σκορ, όταν στο 57’ ο Ιωαννίδης κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Βαλεριάνο. Ο ίδιος ανέλαβε και την εκτέλεση στο 59’, όμως ο Χουτεσιώτης απέκρουσε στη γωνία του.

Στην εξέλιξη της φάσης ο Τσιλούλης σκόραρε, όμως με υπόδειξη του VAR το γκολ του ακυρώθηκε καθώς ο επιθετικός του Απόλλωνα είχε βιαστεί να πατήσει εντός της περιοχής πριν την εκτέλεση του πέναλτι.

Στο 65’ τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα για τους φιλοξενούμενους, καθώς αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο Αντίλ Ράιλι (μετά από υπόδειξη του VAR στον διαιτητή Σιδηρόπουλο και on field review) επειδή «γκρέμισε» τον Μάντζη την ώρα που αυτός βρισκόταν σε θέση για να σκοράρει.

Στο 81’ ο Μάναλης δεν μπόρεσε να νικήσει από τα τρία μέτρα τον Κότσαρη που έκανε μία πραγματικά απίστευτη επέμβαση, όμως στο 88’ ο Ντάλσιο με ένα υπέροχο γκολ «σφράγισε» τον θρίαμβο του Ιωνικού, που ήρθε ακόμη πιο κοντά στην παραμονή του στη Super League.

Ο Δωδεκανήσιος διαιτητής Αναστάσιος Σιδηρόπουλος «κιτρίνισε» τους Ρομαό, Μύγα και Φατιόν, ενώ απέβαλε με απευθείας κόκκινη τον Ράιλι.

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι (82’ Βαφέας), Σάντσες, Μύγας, Κιάκος (76’ Μάναλης), Ντάλσιο, Αοσμαν (81’ Τσιριγώτης), Βαλεριάνος, Τουράμ (77’ Γκοτσούλιας), Μάντζης (84’ Πλατέλλας).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Τζιανλούκα Φέστα): Κότσαρης, Ραϊλί, Ντομίνγκες, Φατιόν (46’ Τσιμπσάχ), Παπαγεωργίου, Βιτλής, Σλίβκα, Μαρτίνες (46’ Τσιλούλης), Γιαννιώτας (39’ Κάστρο), Παμλίδης (71’ Ντάουντα), Ν. Ιωαννίδης (74’ Γιακιμόβσκι).

 O Αρης 3-0 τον Ατρόμητο στο ντεμπούτο του Μπούργος

Με το… δεξί ξεκίνησε η καριέρα του Αργεντινού προπονητή Χέρμαν Μπούργος στον πάγκο του Αρη καθώς οι «κίτρινοι» επικράτησαν με 3-0 του Ατρόμητου στο «Κλεάνθης…

Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τότε ο Χερμάν Μπούργος έχει κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένος από το ντεμπούτο του στον πάγκο του Άρη. Ο Αργεντινός τεχνικός οδήγησε την ομάδα του σε νίκη (3-0) επί του Ατρομήτου, σε εξ αναβολής παιχνίδι για την 17η αγωνιστική και διατήρησε τις ελπίδες του για συμμετοχή στα πλέι οφ. Μεγάλοι πρωταγωνιστές για τους κιτρινόμαυρους οι Μανσίνι και Ιτούρμπε, που πέτυχαν και τα τρία γκολ της ομάδας τους.

Σημαντικότερη και από την νίκη, όμως, ήταν η εικόνα του Άρη στον αγωνιστικό χώρο, που έδωσε ελπίδες για την συνέχεια. Ο Μπούργος έζησε πολύ έντονα το παιχνίδι και μετά το τέλος του αγώνα πήγε και χαιρέτησε όλους τους παίκτες του. Ήταν τόσο εμφανής η ανωτερότητα του Άρη, που ο προπονητής του Ατρομήτου, Κόλμαν, μετά το 80ο λεπτό κάθισε απογοητευμένος στον πάγκο. Η ομάδα του εξακολουθεί να βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, καθώς είναι προτελευταία στη βαθμολογία.

Η επιστροφή του Σούντγκρεν

Η παρουσία του Σούντγκρεν στην ενδεκάδα του Άρη, μετά από δυο αγωνιστικές, ήταν το σημείο αναφοράς στην πρώτη ενδεκάδα που παρέταξε ο Χερμάν Μπούργος. Νέο πρόσωπο στο βασικό σχήμα και ο Ιτούρμπε, που αντικατέστησε τον Γκαρσία στην δεξιά πλευρά της μεσαίας γραμμής.

Ο Αργεντινός τεχνικός διατήρησε το σύστημα 4-2-3-1, με το οποίο είχε συνήθιζε να παρατάσσει τον Άρη και ο προκάτοχος του, Άκης Μάντζιος. Με το αγαπημένο του σύστημα 4-4-2 παρέταξε την ομάδα του ο Κρις Κόλμαν, με νέο πρόσωπο στην επίθεση τον Κλωναρίδη, που ήταν ο παρτενέρ του Κουλούρη. Αντίθετα, ο τεχνικός του Ατρομήτου, διατήρησε το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των Χατζηϊσαία και Μαυρομμάτη.

Κυριαρχία του Άρη

Ο Άρης ξεκίνησε πολύ δυνατά και πήρε από την αρχή τον έλεγχο του παιχνιδιού, περιορίζοντας τον Ατρόμητο σε παθητικό ρόλο. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στο πρώτο τέταρτο οι κιτρινόμαυροι είχαν κατοχή της μπάλας σε ποσοστό μεγαλύτερο του 70% και πέντε τελικές.

Στο 6΄ μετά από σέντρα σουτ του Σούντγκρεν, ο Μαυρομμάτης στη προσπάθεια του να απομακρύνει τη μπάλα την έστειλε προς την εστία της ομάδας του, όμως, ο Γιαννιώτης έδιωξε τη μπάλα. Στο 9΄, μετά από κάθετη πάσα του Εντιαγέ, ο Σούντγκρεν σούταρε μέσα από την μεγάλη περιοχή και δεξιά, όμως και πάλι ο Γιαννιώτης απέκρουσε σε κόρνερ. Ο Έλληνας τερματοφύλακας ήταν ο κορυφαίος για την ομάδα του και στο 14΄ εξουδετέρωσε σουτ του Μανσίνι.

Ακυρώθηκε γκολ του Καμαρά

Ο Άρης συνέχισε να είναι καλύτερος και στο 28΄ κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, όμως, το γκολ ακυρώθηκε, καθώς ο Καμαρά, που πλάσαρε τον Γιαννιώτη μετά από την κάθετη πάσα του Ματίγια, υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ. Ο Μπούργος, πάντως, χειροκρότησε τους παίκτες του για την προσπάθεια τους. Δύο λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του Ιτούρμπε να απειλήσει με δυνατό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή, η μπάλα, όμως, πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Γιαννιώτη.

Ο Άρης συνέχισε να «σφυροκοπάει» τον αντίπαλο του και στο 33΄ έχασε νέα ευκαιρία, όταν μετά από ωραία προσπάθεια και πάσα του Ιτούρμπε, ο Καμαρά σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα, όμως, κατέληξε άουτ.

Οι δυο προαναφερθέντες ήταν πρωταγωνιστές και στη φάση του 40΄, όταν και πάλι ο Μαυριτανός επιθετικός σούταρε δυνατά μέσα από τη μεγάλη περιοχή, όμως και πάλι ο Γιαννιώτης απέκρουσε σωτήρια. ΄Νέα μεγάλη ευκαιρία στο 44΄ με δυνατό σουτ του Ματίγια έξω από τη μεγάλη περιοχή, όμως, η μπάλα κατέληξε άουτ.

Πήρε πίσω το πέναλτι ο Ευαγγέλου

Το πρώτο ημίχρονο, όμως, «έκρυβε» πολλές συγκινήσεις ακόμα. Στο 45΄ με ωραία ατομική προσπάθεια ο Ιτούρμπε μπήκε από δεξιά στη μεγάλη περιοχή και ο Κσστεγιάνο στη προσπάθεια του να τον σταματήσει τον έριξε στο έδαφος. Ο Ευαγγέλου υπέδειξε αρχικά πέναλτι, στη συνέχεια, όμως, είδε τη φάση ο ίδιος, μετά από σχετική υπόδειξη του VAR και πήρε πίσω την απόφαση του.

Άνοιξε το σκορ ο Μανσίνι, 1-0

Ο Άρης πήρε στις καθυστερήσεις του πρώτου μισού της αναμέτρησης, αυτό που άξιζε με βάση την εικόνα του στον αγωνιστικό χώρο. Μετά από σέντρα του Σούτνγκρεν από δεξιά, ο Μανσίνι με σουτ στην κίνηση μέσα από τη μεγάλη περιοχή, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του.

Αναγκαστική αλλαγή ο Χατζηϊσαίας

Ο Χατζηϊσαίας έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 54′ καθώς τραυματίστηκε και δεν κατάφερε να συνεχίσει, ενώ ο Παπαδόπουλος πήρε τη θέση του στον αγωνιστικό χώρο. Χωρίς, πάντως, να αλλάξει το σύστημα, καθώς ο τεχνικός του Ατρομήτου διατήρησε το 4-4-2.

Δεύτερο γκολ για τον Άρη

Η μορφή του αγώνα δεν άλλαξε, με τον Άρη να έχει τον έλεγχο και στο 56΄ να απειλεί την εστία του Γιαννιώτη με φάουλ. Δύο λεπτά αργότερα, όμως, οι κιτρινόμαυροι κατάφεραν να διπλασιάσουν τα τέρματα τους και πάλι με τον Μανσίνι. Μετά από γύρισμα του Σάσα από δεξιά, ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός και πάλι με σουτ στην κίνηση νίκησε τον τερματοφύλακα του Ατρομήτου.

Γκολάρα από Ιτούρμπε 3-0

Στο 84΄ ο Άρης πέτυχε ακόμα ένα πολύ όμορφο γκολ, αυτή τη φορά με τον Ιτούρμπε. Μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα του Μπερτόλιο, ο Παραγουανός άφησε να περάσει η μπάλα και με ένα δυνατό σουτ στην κίνηση «εκτέλεσε» τον Γιαννιώτη, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Άρης (Χ. Μπούργος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα (80′ Λούμορ), Σάσα, Εντιαγέ (70′ Μπερτόλιο), Ματίγια, Ιτούρμπε (86′ Σάκιτς), Μανσίνι (70′ Γκαρσία), Καμαρά

Ατρόμητος (Κρ. Κόουλμαν): Γιαννιώτης, Βασιλαντωνόπουλος, Χατζηισαΐας (55′ Κ. Παπαδόπουλος), Μαυρομμάτης, Καστεγιάνο (64′ Τζοβάρας), Έρλινγκμαρκ, Σάλομον (71′ Ντένιτς), Μουνίθ, Ροτάριου (64′ Σπιριντόνοβιτς), Κουλούρης, Κλωναρίδης (71′ Άλιμπεκ)

2-0 ο Αστέρας Τρίπολης στη Λαμία

  Με νίκη, 2-0 επί της Λαμίας, πέρασε από το «Αθανάσιος Διάκος» ο Αστέρας Τρίπολης και προσπερνώντας τον ΟΦΗ, μπήκε στην 6άδα των πλέι οφςς.

Μια πολύτιμη νίκη στην προσπάθειά του να βρεθεί στη ζώνη των play-offs, πανηγύρισε ο Αστέρας Τρίπολης, επικρατώντας με σκορ 2-0 της Λαμίας εκτός έδρας, στο πλαίσιο της εξ αναβολής 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Superleague.

Ήταν έναν παιχνίδι όπου και οι δύο ομάδες επιθυμούσαν διακαώς το θετικό αποτέλεσμα, η κάθε μία για τους δικούς της λόγους. Ωστόσο το σύνολο του Μίλαν Ράσταβατς ήταν εκείνο που μέσα σε τρία λεπτά σκόραρε δύο φορές στο πρώτο ημίχρονο και υποχρέωσε τους φιλοξενούμενους στην πέμπτη συνεχόμενη ήττα τους.

Έτσι οι Αρκάδες έφτασαν τους 35 πόντους και βρίσκονται πλέον στην έκτη θέση της βαθμολογίας, κρατώντας ζωντανές τις ελπίδες τους για είσοδο στα play-offs, ενώ η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου έχει 18 βαθμούς και παραμένει στην 12η θέση.

Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε πολλές ευκαιρίες, καθώς οι δύο ομάδες επιδόθηκαν σε δυνατά μαρκαρίσματα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ρυθμό και να μην μπορούν να δημιουργηθούν πολλές ευκαιρίες.

Το ίδιο σκηνικό κράτησε για περίπου μισή ώρα, μέχρι ο Χερόνιμο Μπαράλες να καταφέρει να βρει δίχτυα, στο 34′, στην πρώτη τελική του Αστέρα Τρίπολης στο ματς. Πριν η Λαμία προλάβει να συνέλθει από το σοκ, οι Αρκάδες σημείωσαν και δεύτερο γκολ, μόλις τρία λεπτά αργότερα, με τον Αντριάν Ριέρα να κάνει το 2-0.

Οι «κυανόλευκοι» προσπάθησαν στη συνέχεια να βγουν να πιέσουν, είχαν μια καλή στιγμή στο τέλος, όμως τίποτα δεν άλλαξε στο τέλος του πρώτου 45λεπτου.

Στο δεύτερο μέρος, η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου ξεκίνησε καλύτερα προσπαθώντας να βρει ένα τέρμα που θα την έβαζε και πάλι στη διεκδίκηση του ματς. Ο Αστέρας ήταν τακτοποιημένος στο δικό μισό και κρατούσε σχετικά άνετα το αποτέλεσμα.

Ωστόσο, η Λαμία βρήκε τον τρόπο να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα και μειώσει στο 77′ με τον Μπαγκουρά, όμως ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ, έπειτα από υπόδειξη του VAR, καθώς ο Ελευθεριάδης είχε βρει την μπάλα με το χέρι λίγο νωρίτερα. Έτσι οι Αρκάδες πανηγύρισαν την πολύτιμη νίκη, βάζοντας περισσότερα προβλήματα στη Λαμία ενόψει της συνέχειας.

ΛΑΜΙΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκαραβέλης, Βύντρα(46′ Προβυδάκης), Λούκας, Τζανετόπουλος, Σαραμαντάς, Μπεχαράνο(89′ Γκέντσογλου), Τζανδάρης(64′ Τζανδάρης), Τιρόν(77′ Ελευθεριάδης), Μανούσος, Ρόμανιτς, Τσούκαλος(46′ Μπαγκουρά).

ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Γκαρθία, Πίτσου, Καστανιο, Αλβαρες, Βαλιέντε, Ιγκλέσιας, Ριέρα(62′ Τασουλής), Καπίγια(90+2′ Κανελλόπουλος), Σίτο(46′ Τιλίκα), Μπαράλες.