Τσιτσιπάς – Γκιρόν 2-0: Με άνεση στα ημιτελικά του Ακαπούλκο

Σε εξαιρετική βραδιά ο Τσιτσιπάς πέρασε στα ημιτελικά του Ακαπούλκο, με τον τελικό να είναι… ορθάνοιχτος.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι στα ημιτελικά του Ακαπούλκο!

Ο Ελληνας άσος κατάφερε να κάμψει και την αντίσταση του Μάρκος Γκιρόν, επικρατώντας με 2-0 σετ (6-3, 6-4 σε 1 ώρα και 17 λεπτά) και βρίσκεται πλέον ένα βήμα από τον δεύτερο συνεχόμενο τελικό του στο συγκεκριμένο τουρνουά. Στα ημιτελικά θα παίξει με έναν εκ των Νόρι και Γκόγιοβτσικ.

Το Νο4 του κόσμου έκανε εξαιρετικό ματς, με το φόρχαντ του να κάνει τη δουλειά παρά το μέτριο βράδυ που βρέθηκε στο πρώτο σερβίς του. Είχε 33 winner και 12 αβίαστα λάθη στο ματς παίρνοντας την πρόκριση σε έναν ακόμη ημιτελικό.

Ενα break έκανε την διαφορά υπέρ του Τσιτσιπά

Με εξαιρετικό πρώτο service game και ορισμένους winner, ο Τσιτσιπάς έκανε το 1-0. Με 3 winner o Γκιρόν έκανε το 1-1 κάνοντας love service game. Ο Στέφανος όμως με σωστό ανέβασμα στο φιλέ πήρε εκ νέου προβάδισμα με 2-1, κρατώντας το σερβίς του.

Δύο άσχημα χτυπήματα στη διαγώνιο του Αμερικανού έφεραν το break στον Τσιτσιπά που στη συνέχεια με love service game έφτασε εύκολα στο 4-1.

Λάθη του Στέφανου έφεραν τη μείωση του σκορ σε 4-2, με τον Γκιρόν στη συνέχεια να φτάνει σε τριπλό break point, αλλά τον Τσιτσιπά να σώζει την κατάσταση και να φτάνει στο 5-2 αφού πρώτα έσωσε και τέταρτο break point.

Ο Γκιρόν κράτησε εύκολα το σερβίς του μειώνοντας σε 5-3, αλλά με έναν άσο ο Ελληνας τενίστας έφτασε στο 6-3 και πήρε το πρώτο σετ.

Κράτησε το σερβίς του και «πέταξε» για τα ημιτελικά

Ο Γκιρόν έκανε δώρο ένα διπλό λάθος και το break στον Στέφανο που πήρε προβάδισμα από νωρίς και ουσιαστικά έκανε και την διαφορά στο σετ. Στα επόμενα game δεν άλλαξε κάτι, με τον Στέφανο να διατηρεί το break και να φτάνει μπροστά με 4-2.

Οι κακές επιστροφές του Τσιτσιπά έφεραν την μείωση σε 4-3 από τον Γκιρόν. Με δύο καλά σερβίς του Στέφανου ήρθε το 5-3, ενώ ο Γκιρόν μείωσε σε 5-4 κρατώντας άνετα το σερβίς του.

Το Νο4 σέρβιρε στη συνέχεια για το ματς και μετά από δύο ευκαιρίες πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά με καλό δεύτερο σερβίς.

Πηγή:gazzetta.gr