Ο Βαγγέλης Μαρινάκης καλύπτει μόνος του την ΑΜΚ ύψους 10.000.000€ στην ΠΑΕ Ολυμπιακός

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός εξήγγειλε Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ύψους 10.000.000 €, χρήματα που θα διαθέσει ο ίδιος ο Βαγγέλης Μαρινάκης για τις ανάγκες της ομάδας του.

Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ύψους 10.000.000 έχει εξαγγείλει η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Μια κίνηση αναγκαία, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες της ΠΑΕ, λόγω της απουσίας εσόδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, το κλείσιμο των γηπέδων, αλλά και μια σειρά οικονομικών παρενεργειών που προκάλεσε η πανδημία.

Ποιος θα καλύψει τη συγκεκριμένη Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου; Μα, φυσικά, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, κάτι που περιγράφεται σαφώς και επιβεβαιώνεται ξεκάθαρα από την έκθεση που δημοσίευσε το διοικητικό συμβούλιο, όπου σημειώνεται ότι στην Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ, που θα συνεδριάσει την 28/02/2022, θα οριστικοποιηθεί ότι το ποσό των 10.000.000 θα καλυφθεί προσωπικά από τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην κατακλείδα της έκθεσης: «Το Διοικητικό Συμβούλιο προτείνει η διάθεση των μετοχών να γίνει με ιδιωτική τοποθέτηση με, όπου απαιτείται, σχετική απόφαση/σεις του, στην κυπριακή εταιρεία «ABISSO HOLDINGS LTD» ιδιοκτησίας του κ. Ευάγγελου Μαρινάκη, προκειμένου να καλύψει με δικά της κεφάλαια το ποσό της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, για να επιτευχθούν κατά τα άνω, οι σκοποί της αύξησης αυτής».

Θέμα… απόφασης δεν υπάρχει. Τα λεφτά θα τα βάλει ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Αυξάνοντας ακόμη περισσότερο το ποσό που έχει βάλει στην ΠΑΕ, από το 2010, όταν και ανέλαβε τις διοικητικές τύχες της ομάδας, αλλά και ολόκληρου του συλλόγου.

Από: in.gr