Τελικά διάλειμμα ήταν και όχι λήξη! Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις…

Συνεχίζονται εν τέλει, μετά από ολιγόλεπτο διάλειμμα, οι διαπραγματεύσεις της Ουκρανίας με τη Ρωσία, οι οποίες διεξάγονται στη Λευκορωσία, κατά τη διάρκεια της 5ης μέρας της ρωσικής εισβολής.

Νωρίτερα, τόσο η ουκρανική ιστοσελίδα Nexta, όσο και διεθνή ΜΜΕ, όπως το Sky News, μετέδιδαν ότι οι συζητήσεις των δύο πλευρών ολοκληρώθηκαν, ωστόσο, όπως φαίνεται αυτό δεν ισχύει.

Δείτε τι έγραφε νωρίτερα το βρετανικό Sky News

Σύμφωνα με το Reuters σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, τόνισε ότι οι συνομιλίες με τη Ρωσία συνεχίζονται.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές περαιτέρω πληροφορίες για το αν υπήρξε κάποιου είδους συμφωνία από τις δύο πλευρές.

Μάλιστα, λίγο αργότερα και η αρχική πηγή της είδησης, ο ιστότοπος Nexta, ανέφερε πως οι διαπραγματεύσεις δεν ολοκληρώθηκαν ακόμα και πως θα συνεχιστούν μετά το διάλειμμα.

Ποιοι συμμετείχαν στις αντιπροσωπείες

Της ουκρανικής αντιπροσωπείας ηγήθηκε ο υπουργός Άμυνας Ολέκσιι Ρέζνικοφ, ο οποίος συνοδεύτηκε από τον Μιχάιλο Ποντόλιακ, σύμβουλο της ουκρανικής προεδρίας. Το «παρών» έδωσε και ο ηγέτης του κόμματος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Νταβίντ Αρακάμια.

Η ρωσική αντιπροσωπεία αποτελούνταν από εκπροσώπους της προεδρικής διοίκησης, του υπουργείου Άμυνας και του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, καθώς και της κρατικής Δούμας.

Η ρωσική πλευρά δεν θα προχωρήσει σε ενημέρωση αναφορικά με τις θέσεις Ρωσίας – Ουκρανίας στις διαπραγματεύσεις στη Λευκορωσία, ανέφερε το Κρεμλίνο, συμπληρώνοντας πως οι διαπραγματευτές θα πρέπει να επικοινωνήσουν σιωπηλά.

Νωρίτερα η Ουκρανία είχε ανακοινώσει ότι τα βασικά σημεία της συνάντησης θα είναι η εκεχειρία και η απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων από τη χώρα.

“Η αντιπροσωπεία του Κιέβου έφθασε στα σύνορα Ουκρανίας-Λευκορωσίας για συζητήσεις με τη Ρωσία” ανέφερε το γραφείο της ουκρανικής προεδρίας στο κανάλι της στο Telegram.

Το σημείο κλειδί των συνομιλιών είναι η άμεση κατάπαυση του πυρός και η απόσυρση των στρατευμάτων από την Ουκρανία” αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση. Mάλιστα, οι Ουκρανοί ζητούν την αποχώρηση όλων των ρωσικών δυνάμεων από το ουκρανικό έδαφος, περιλαμβανομένων της Κριμαίας και του Ντονμπάς.

Περισσότερα σε λίγο…