Στην Θεσσαλονίκη τα μέλη της ΠαΔΕΕ για σύσκεψη

Φωτογραφία, FB: Ο Πρόεδρος της ΠαΔΕΕ, Πολιτειακός Γερουσιαστής του Ρόουντ Αιλαντ των ΗΠΑ, Λεωνίδας Ραπτάκης.

Στην Θεσσαλονίκη θα βρεθούν από την  Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και αναπληρωτές της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠαΔΕΕ) προκειμένου να  πραγματοποιήσουν την ετήσια Συνέλευση υπό την προεδρία του Προέδρου της Ειδικής Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για τον Ελληνισμό της Διασποράς (sik) βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Β΄Περιφέρεια Πειραιά Σάββα Αναστασιάδη.

Ο Πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για τον Απόδημο Ελληνισμό, Σάββας Αναστασιάδης.

Τα μέλη του ΔΣ της ΠαΔΕΕ αναμένεται να αφιχθούν στην Αθήνα το βράδυ της Πέμπτης και το πρωϊ της Παρασκευής ενώ την επομένη αναμένεται να αναχωρήσουν για την Θεσσαλονίκη.

Υπενθυμίζεται ότι κάθε χρόνο η  Συνέλευση της ΠαΔΕΕ διεξάγεται στην Βουλή των Ελλήνων, στην Αθήνα, ενώ φέτος κατ΄εξαίρεση θα πραγματοποιηθεί στην “πρωτεύουσα του Απόδημου Ελληνισμού”, την Θεσσαλονίκη κατόπιν ειδικής προσκλήσεως που απηύθυνε στον Πρόεδρο της ΠαΔΕΕ, Λεωνίδα Ραπτάκη, ο Πρόεδρος της Επιτροπής της Βουλής, Βουλευτής Β΄Θεσσαλονίκης, Σάββας Αναστασιάδης.

Ιστορικό

Η Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.) αποτελεί οργανισμό ο οποίος συστάθηκε το 1996 με πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης. Απαρτίζεται από νυν και πρώην ελληνικής καταγωγής βουλευτές νομοθετικών σωμάτων της αλλοδαπής και έχει ως σκοπό: α) την επικοινωνία και ανάπτυξη των σχέσεων των εν λόγω βουλευτών με τη Βουλή των Ελλήνων, β) την ενδυνάμωση των σχέσεων φιλίας και συνεργασίας με την Ελλάδα και την ανάπτυξη κοινής στρατηγικής σε ζητήματα ελληνικού ενδιαφέροντος, και γ) την προαγωγή και διάδοση του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής γλώσσας.

Στο πλαίσιο αυτό, η Πα.Δ.Ε.Ε. συνεργάζεται στενά με την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής των Ελλήνων για την προώθηση θεμάτων που αφορούν στον απόδημο ελληνισμό.

Σύμφωνα με το καταστατικό λειτουργίας, το Διοικητικό Συμβούλιο της Πα.Δ.Ε.Ε. συνεδριάζει στην Ελλάδα μία έως δύο φορές ετησίως, ενώ η Γενική Συνέλευση πραγματοποιείται κάθε δύο έτη στην Αθήνα. Έως σήμερα η Γενική Συνέλευση της Πα.Δ.Ε.Ε. έχει υιοθετήσει σημαντικά ψηφίσματα για την υποστήριξη ελληνικών θεμάτων σε διεθνές επίπεδο.