Εκκλησία και προξενείο γιόρτασαν ενωμένοι στην Νότια Αυστραλία την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Ενωμένοι γιόρτασαν την επέτειο της 25ης Μαρτίου το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Νότια Αυστραλία μαζί με την Ιερά Αρχιεπισκοπή ΝΑ, ενώ έλαμψαν δια της απουσίας τους για μια ακόμα φορά τα μέλη και το ΔΣ της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Νότιας Αυστραλίας.

Ο Ομοαπονδιακός Εργατικός βουλευτής Στάθης Γεωργανάς

Μετά την θεία λειτουργία και την δοξολογία που φέτος έλαβε χώρα την Κυριακή 27 Μαρτίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος η ομογένεια, η πολιτική ηγεσία και οι μαθητές των ελληνικών σχολείων της Αδελαΐδας, συγκεντρώθηκαν στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη War Memorial στο κέντρο της πόλης όπου ο βοηθός επίσκοπος Σινώπης Σιλουανός τέλεσε τρισάγιο και επιμνημόσυνη δέηση προς τιμήν των ηρώων της επανάστασης του 1821.

Η βουλευτής του Εργατικού κόμματος Ολίβια Σάββα,

Αμέσως μετά, τον λόγο πήρε ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Αδελαΐδα, κ. Γεώργιος Ψιάχας ο οποίος στην ομιλία του έκανε μνεία στους ήρωες του 1821 για την ανδρεία και το θάρρος που επέδειξαν κατά την διάρκεια του Αγώνα για την απελευθέρωση της Ελλάδας ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει πως οι Έλληνες ήταν ο πρώτος λαός που τόλμησε να πολεμήσει για την ελευθερία δίνοντας έτσι το παράδειγμα και σε λαούς που ήταν σκλαβωμένοι να κάνουν το ίδιο μετέπειτα.

Η γερουσιαστής Κωνσταντίνα Μπονάρου,

Στον επίσημο εορτασμό, στεφάνι υπέρ των πεσόντων, κατέθεσαν μεταξύ άλλων, ο νέος πολιτειακός υπουργός Ανάπτυξης, Υποδομής και Συγκοινωνιών, Ενέργειας και Εξόρυξης, Τομ Κουτσαντώνης, ο οποίος εκπροσώπησε τον νέο πολιτειακό πρωθυπουργό Peter Malinauskas, o ομοσπονδιακός βουλευτής, κ. Στάθης Γεωργανάς, η γερουσιαστής Κωνσταντίνα Μπονάρου, η βουλευτής του Εργατικού κόμματος Ολίβια Σάββα, και πολλά μέλη της κοινοβουλίου καθώς και πλειοψηφία εκπροσώπων των ελληνικών συλλόγων που δραστηριοποιούνται στην Νότια Αυστραλία.

 

Μετά το πέρας της ομιλίας του κ. Ψιάχα, οι μαθητές των σχολείων της Αρχιεπισκοπής παρουσίασαν τη δική τους παρέλαση.

Ο νέος πολιτειακός υπουργός Ανάπτυξης, Υποδομής και Συγκοινωνιών, Ενέργειας και Εξόρυξης, Τομ Κουτσαντώνης

Τέλος, στον εορτασμό, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν παραβρέθηκε κανένας εκπρόσωπος της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας ΝΑ. αφού σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΣ εκείνοι επέλεξαν να γιορτάσουν και πάλι χωριστά την ιστορική επέτειο.

Πηγή:Neoskosmos.com