Στοχασμοί: Για τη γνωριμία

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΟΜΙΚΟΣ

Συγγραφέας

Έλα στο κονάκι μου, σε προσκαλώ για να γνωριστούμε. Και τι εννοώ με τη λέξη γνωριμία;

Μην βάλεις τα καλά σου απλά για να εντυπωσιάσεις, αλλά βάλε τα απλά σου, αυτά που κάθε μέρα σε αντιπροσωπεύουν. Δεν θέλω να μάθω τη δύναμη του πορτοφολιού σου και την μαεστρία σου στη μεταμφίεση, αλλά θέλω να γνωρίσω την απλότητα της ψυχής σου και τη δύναμη του χαρακτήρα σου.

Μην κλειστείς πίσω από τρόπους εκλεπτυσμένους αν αυτοί δεν είναι η καθημερινή σου συμπεριφορά, αλλά φέρσου σαν να με ξέρεις χρόνια, με την ανάλογη οικειότητα. Δεν θέλω να μάθω τις ικανότητές σου αλλά την πραγματικότητά σου.

Μην σιωπήσεις εκεί που θέλεις τη γνώμη σου να εκφέρεις έχοντας αντιρρήσεις, ούτε εκεί που θέλεις με χαρά να επικροτήσεις. Αυτό που είσαι με ενδιαφέρει, και θέλω να μάθω τους ενθουσιασμούς σου καθώς και τους ενδοιασμούς σου.

Έλα να γνωριστούμε. Έτσι, για να δούμε και να μάθουμε ποιος είναι ποιος. Ο ένας τον άλλο. Ο ένας από τον άλλο. Ο ένας για τον άλλο. Έλα να γνωριστούμε. Όχι μόνο μια στιγμή, όχι μόνο μια μέρα. Όχι μόνο μέχρι να χτίσουμε δεδομένα έτσι ώστε να σταματήσει μετά η γνωριμία.

Έλα να γνωριστούμε την κάθε ημέρα, σε κάθε σκέψη, σε κάθε κουβέντα, σε κάθε άγγιγμα, σε κάθε ονειροπόλημα. Έλα να κάνουμε αυτοσκοπό όχι τη σχέση, αλλά την συνεχή ανάπτυξη των μελών που την απαρτίζουν, μέσα από την διαρκή ανακάλυψή τους.

ΡΗΡ