Με τη δύναμη της διπλωματίας του ποδοσφαίρου – Ο αγώνας Ολυμπιακού και Σαχτάρ στα διεθνή ΜΜΕ

Αθήνα.-Ηχηρό μήνυμα για τον τερματισμό του πολέμου δίνουν στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» Ολυμπιακός και Σαχτάρ Ντόνετσκ, σε μια ιστορική φιλική αναμέτρηση, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο σειράς αγώνων που θα δώσει η ουκρανική ομάδα με κορυφαίoυς συλλόγους στην Ευρώπη και στην Αμερική.

«Θέλουμε να μιλήσουμε για  τον πόλεμο και ειρήνη στην Ουκρανία μέσω αυτών των αγώνων. Για τον τρομερό πόλεμο που εξαπέλυσε η Ρωσία εναντίον της Ουκρανίας, για τα δεινά και την καταστροφή που έφερε αυτός ο πόλεμος στη χώρα μας» δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Σαχτάρ, Σεργκέι Πάλκιν.

Σημειώνεται πως η ουκρανική ομάδα δεν έχει αγωνιστεί από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στη χώρα, τον περασμένο Φεβρουάριο.

Η άφιξη της Σαχτάρ στην Ελλάδα έλαβε από νωρίς, μόλις δηλαδή γνωστοποιήθηκε η διεξαγωγή του φιλικού αγώνα, διεθνείς διαστάσεις.

Μάλιστα, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» βρέθηκαν απεσταλμένοι από τα κορυφαία ΜΜΕ του πλανήτη, με σκοπό να καλύψουν το παιχνίδι, αλλά και να μεταδώσουν το αντιπολεμικό μήνυμα που στέλνουν οι δύο ομάδες.

Το ηχηρό αντιπολεμικό μήνυμα και η σημασία του φιλικού αγώνα, δε, δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν και από τα ουκρανικά Μέσα Ενημέρωσης.

Μεταξύ των ειδήσεων για βομβαρδισμούς και καταστροφές, ουκρανικές ιστοσελίδες και πρακτορεία ειδήσεων μεταδίδουν τη διεξαγωγή του αγώνα Ολυμπιακού – Σαχτάρ ως κορυφαίο γεγονός με υψηλό συμβολισμό.

Στο πλαίσιο αυτό, αξίζει να σημειωθεί πως οι ποδοσφαιριστές της ουκρανικής ομάδας δεν θα θα έχουν τυπωμένα τα ονόματά τους στο πίσω μέρος της φανέλας τους, αλλά εκείνα των πόλεων της της χώρας τους που βομβαρδίστηκαν από τους Ρώσους.

Ποιες είναι αυτές; Μαριούπολη, Ίρπιν, Μπούτσα, Χοστομέλ, Κάρκοβο, Βολνοβάκα, Τσερνίχιβ, Κέρσον, Οκτίρκα, Μικολαΐβ.