Ουκρανία: Η Ρωσία φέρεται να σήκωσε στρατηγικά βομβαρδιστικά κατά της Μαριούπολης

Βομβαρδιστικά Tupolev επιχειρούν στην πολιορκούμενη πόλη σύμφωνα με το Κίεβο.

Για πρώτη φορά από την έναρξη της εισβολής στα τέλη Φεβρουαρίου, η Ρωσία άρχισε να χρησιμοποιεί βομβαρδιστικά μεγάλης ακτίνας δράσης σε επιχειρήσεις κατά της πολιορκούμενης Μαριούπολης, ανακοίνωσε την Παρασκευή το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Ολεξάντρερ Μοτουζιάνικ, η Ρωσία επικεντρώνει τις προσπάθειές της στη Μαριούπολη και στις πόλεις Ρουμπίζνε και Ποπάσνα, μεταδίδει το Reuters.

 

«Στις 14 Απριλίου, δύο ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95/-160 εκτόξευσαν πυραύλους κρουζ που πλήττουν το έδαφος της Ουκρανίας από το Κράσνονταρ Κράι της Ρωσικής Ομοσπονδίας» δήλωσε ο Μοτουζιάνικ.

 

«Επίσης, για πρώτη φορά από την έναρξη της ένοπλης επιθετικότητας, βόμβες ερρίφθησαν από βομβαρδιστικά μεγάλου βεληνεκούς Tu-22M3. Η αεροπορική επιδρομή πραγματοποιήθηκε εναντίον της Μαριούπολης» είπε.

Σύμφωνα με αναλυτές που μίλησαν στην Washington Post, ο ρωσικός στρατός πιθανότατα θα καταλάβει τις επόμενες εβδομάδες τη Μαριούπολη στις ακτές της θάλασσας του Αζόφ, η οποία πριν από τον πόλεμο είχε πληθυσμό 450.000 ανθρώπων.

in.gr