Επέστρεψε το φεστιβάλ χορών και τραγουδιών του Ντελαγουέαρ

To καθιερωμένο φεστιβάλ χορών και τραγουδιών  (Sights and Sounds) των κοινοτήτων της κοιλάδας του Ντελαγουέρ της Μητροπόλεως της Νέας Ιερσέης μετά από μια διετή ανάπαυλα – λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού-  επέστρεψε δριμύτερο και εξέπληξε τους τετρακόσιους περίπου ομογενείς που το Σάββατο 9 Απριλίου 2022 κατέκλεισαν την κοινότητα του Αγίου Λουκά στο Μπρούμαλ της Πενσιλβάνιας.

Το φεστιβάλ ξεκίνησε με τον Αγιασμό που τέλεσε ο Επίσκοπος Μηδείας, κ. Απόστολος βοηθούμενος υπό του πρωτοσυγκέλου, π. Χριστόφορου Οικονομίδη και των ιερέων των κοινοτήτων.

Του έφηβους συγχάρηκαν ο Επίσκοπος Μηδείας, κ. Απόστολος, ο π. Αναστάσιος Μπουραντάς, ο οποίος είναι σύμβουλος νεότητας της Μητροπόλεως της Νέας Ιερσέης, ο πρωτοσύγκελος, π. Χριστόφορος Οικονομίδης και οι κ.κ. Χρυσή Κατσάπη (Chrissy Katsapis) και Άντρια Παπαδόπουλος (Andrea Papadopoulos), οι οποίες ηγούνταν της οργανωτικής επιτροπής.

Το χορευτικό της κοινότητας του Αγίου Γεωργίου στην Μίντια Πενισλβάνιας το οποίο κέρδισε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά την πρώτη θέση σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τον ιερατικό προϊστάμενο, π. Αναστάσιο Μπουραντά.

Τα χορευτικά των κοινοτήτων παρουσίασαν τις παραδοσιακές ενδυμασίες και τους χορούς και εξέπληξαν τους κριτές και το ακροατήριο. Το φεστιβάλ έληξε με το δείπνου που παρέθεσε η κοινότητα του Αγίου Λουκά στο Μπρούμαλ στο πλαίσιο της οποίας απονεμήθηκαν και τα βραβεία.

Το επόμενο φεστιβάλ θα λάβει χρόνο το 2023 στην κοινότητα του Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χιλ της Νέας Ιερσέης.

Το χορευτικό της κοινότητας του Αγίου Λουκά στο Μπρούμολ σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τον ιερατικό προϊστάμενο, π. Χρήστο Κόντο.
Το χορευτικό του Αγίου Δημητρίου στο Άπερ Ντάρμπι Πενσιλβάνιας σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τον π. Γρηγόριο Γκίλμπερτ.
Οι έφηβοι της κοινότητας του Αγίου Γεωργία στην Μίντια Πενσιλβάνιας σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τον Επίσκοπο Μηδείας, κ. Απόστολο και τον ιερατικό προϊστάμενο, π. Αναστάσιο Μπουραντά.
Οι νέοι της κοινότητας της Αγίας Τριάδας στην πολίχνη Εγκς Χάρμπορ της Νέας Ιερσέης και ο Επίσκοπος Μηδείας, κ. Απόστολος.
Η ομάδα της κοινότητας του Ευαγγελισμού στο Έλκινσ Παρκ της Πενσιλβάνιας σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τον Επίσκοπο Μηδείας, κ. Απόστολο και τον π. Ιωάννη Ιωάννου.

Πηγή:anamniseis.net