Ο Ιωάννης Χρυσουλάκης συγχαίρει και στηρίζει την πρωτοβουλία Greek Story Time στη Μελβούρνη

Διαδικτυακή συνάντηση με δύο δυναμικές κυρίες από την Ομογένεια της Μελβούρνης, την κα Ήβη Διαμάντη και την κα Βάσω Ζάγκαλη, οι οποίες βρίσκονται πίσω από την πρωτοβουλία Greek Story Time, πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης.

Ο κ. Χρυσουλάκης τόνισε ότι Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας στηρίζει αυτή την πρωτοβουλία, η οποία έχει απεριόριστη και πολυσήμαντη δυναμική και συνεχάρη τις δύο κυρίες για τα όσα έχουν επιτύχει μέχρι σήμερα.

Πρόκειται για πρόγραμμα, το οποίο απευθύνεται σε παιδιά της Ομογένειας, πολύ μικρής ηλικίας: Είναι δωρεάν και πραγματοποιείται σε συνεργασία με πολλούς Δήμους και δημόσιες βιβλιοθήκες στη Μελβούρνη, με στόχο να φέρει τα παιδιά από 1 έως 8 ετών, κοντά στον ελληνικό πολιτισμό, τα ήθη και τα έθιμα της χώρας μας και κυρίως κοντά στην ελληνική γλώσσα.

Το πρόγραμμα Greek Story Time εντάσσεται στην πολιτική της Αυστραλίας για την  προστασία της πολυπολιτισμικότητας και την καταπολέμηση του ρατσισμού. Αφορά αυτή τη στιγμή σε περίπου 150 παιδιά και θα ενισχυθεί,, εφόσον η Ομογένεια το  αγκαλιάσει και το στηρίξει.

Η εν λόγω πρωτοβουλία, όπως και η όλη προσπάθεια μέχρι την υλοποίησή της, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση όχι μόνο για την Ομογένεια στην Αυστραλία, αλλά για τους Έλληνες σε όλο τον κόσμο, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Χρυσουλάκης. Τόνισε, επίσης, ότι η συμβολή του προγράμματος στον κοινό στόχο της προαγωγής της γλώσσας, του πολιτισμού, αλλά και της μέριμνας για τους απόδημους Έλληνες – και κυρίως για τα παιδιά –  είναι πραγματικά πολύτιμη.

Στη διαδικτυακή συνάντηση συζητήθηκαν συγκεκριμένοι τρόποι με τους οποίους η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας δύναται να στηρίξει και να συνδράμει αυτή την τόσο σημαντική προσπάθεια. Σε αυτό το πλαίσιο συζητήθηκε η αποστολή της σχολικής έκδοσης της πλατφόρμας εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας Staellinika.com, καθώς και των σχετικών σχολικών εγχειριδίων. Συζητήθηκαν επιπλέον τρόποι με τους οποίους η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας μπορεί να συμβάλλει και να διευκολύνει την επικοινωνία με τους Δήμους και τις βιβλιοθήκες της Μελβούρνης, ώστε να εξασφαλιστεί από κοινού η μεγαλύτερη δυνατή εξάπλωση του προγράμματος και να μπορέσουν να μάθουν Ελληνικά όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά.

Η κα Διαμάντη και η κα Ζάγκαλη ευχαρίστησαν θερμά τον κ. Χρυσουλάκη για την πρωτοβουλία αυτής της επικοινωνίας και για την βούλησή του να αγκαλιάσει και να στηρίξει την προσπάθειά τους: «Ήταν κάτι που δεν περιμέναμε», ανέφεραν και υπογράμμισαν την ανάγκη να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρονται για την προώθηση της ελληνικής γλώσσας και τη διατήρηση της εθνικής ταυτότητας των Ελληνο-αυστραλών.