ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 0-0

Διαιτητής και VAR έκαναν ό,τι… μπορούσαν στην Τούμπα, αλλά ο ΠΑΟΚ στο γεμάτο Καραϊσκάκη δεν γλιτώνει.

Σε ένα παιχνίδι που στιγματίστηκε από την κάκιστη διαιτησία του Ιταλού ρέφερι, Κίφι και τις τραγικές αποφάσεις του VARίστα, Φάμπρι, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός ήρθαν ισόπαλοι 0-0 στην Τούμπα, στο πρώτο ματς των δύο ομάδων για τα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Διαιτητής και VARίστας έκαναν ό,τι μπορούσαν στην Τούμπα για να μείνει όρθιος ο ΠΑΟΚ και μην κερδίσει η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, με τους Κίφι και Φάμπρι να ακυρώνουν γκολ του Μασούρα στο 10’ και στο 26’ να κλείνουν μάτια σε κόκκινη – μαρς του Ακπομ.

Πάρα πολλά λάθη στο πειθαρχικό κομμάτι από τον Ιταλό διαιτητή, που έκανε τα πάντα για να μην ηττηθεί ο Δικέφαλος του Βορρά από τον ανώτερο Ολυμπιακό. Στον επαναληπτικό (27/4, 20:00), που θα γίνει σε ένα κατάμεστο Καραϊσκάκη, όμως, ο ΠΑΟΚ δεν γλιτώνει.

Ετσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου παρέταξε τον ΠΑΟΚ με 4-2-3-1, έχοντας τον Πασχαλάκη μπροστά από την εστία και τους Λύρατζη, Ινγκασον, Κρέσπο και Σίντκλεϊ στην τετράδα της άμυνας. Οι Κούρτιτς και Αουγκούστο ήταν οι δύο στα χαφ, με τους Μπίσεσβαρ, Ζαμπά και Α. Ζίβκοβιτς, πίσω από τον Άκπομ. Από την άλλη πλευρά, ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με 4-3-3, έχοντας τον Βατσλίκ μπροστά στο τέρμα και τους Λαλά, Μανωλά, Σωκράτη και Ρέαμπτσιουκ στην άμυνα. Οι Εμβιλά, Μπουχαλάκης και Μαντί Καμαρά ήταν στα χαφ, με τους Γκάρι Ροντρίγκες και Μασούρα στα άκρα και τον Τικίνιο στην κορυφή της επίθεσης.

Γκολ του Μασούρα, που έγινε οφσάιντ

Ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερα στο αγωνιστικό χώρο και απείλησε μόλις στο πρώτο λεπτό του παιχνιδιού με τον Γιώργο Μασούρα. Ο Γκάρι Ροντρίγκες έκανε το γύρισμα από δεξιά, ο διεθνής μεσοεπιθετικός βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι και προσπάθησε να κοντρολάρει την μπάλα, αλλά δεν τα κατάφερε και έχασε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Στο 10’ σε μια φάση – καρμπόν με αυτή του πρώτου λεπτού, ο Γκάρι Ροντρίγκες έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Μασούρας με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη. Ένα γκολ που φάνηκε καθαρό τόσο σε κανονική ροή όσο και στο ριπλέι, αλλά ακυρώθηκε για οφσάιντ.

«Επνιξαν» μαρς κόκκινη

Οι Ερυθρόλευκοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο κομμάτι της αναμέτρησης, με τον Δικέφαλο να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Στο 26’ μάλιστα ο ΠΑΟΚ έπρεπε να μείνει με δέκα παίκτες, όταν ο Ακπομ χτύπησε με τις σκάρες τον Μανωλά στο γόνατο. Ο διαιτητής Κίφι και VARίστας, Φάμπρι, όμως, «εξαφάνισαν» την μαρς κόκκινη και ο επιθετικός των γηπεδούχων τη γλίτωσε με κίτρινη κάρτα.

Μετά το μισάωρο οι Ασπρόμαυροι προσπάθησαν να αντιδράσουν και στο 32’ απείλησαν για πρώτη φορά με αξιώσεις τον Βατσλίκ. Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς σούταρε μέσα από την περιοχή, από πλάγια θέση, αλλά ο Τσέχος πορτιέρο ήταν στη σωστή θέση και απέκρουσε εντυπωσιακά. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ακπομ πήρε την κεφαλιά, μετά από εκτέλεση κόρνερ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο τελευταίο κομμάτι του πρώτου ημιχρόνου δεν άλλαξε κάτι, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στην ανάπαυλα με το σκορ στο 0-0.

Ευκαιρίες με Καμαρά, Μπουχαλάκη, Μπίσεσβαρ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές, με τις φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες να λιγοστεύουν. Οι Ερυθρόλευκοι προσπάθησαν να ανοίξουν την άμυνα του ΠΑΟΚ με κάθετες πάσες, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Ο ΠΑΟΚ απείλησε στο 60’, αλλά το σουτ του Αουγκούστο, μετά την εκτέλεση φάουλ του Κούρτιτς, έφυγε άουτ. Τρία λεπτά αργότερα ο διαιτητής δεν έδειξε κίτρινη κάρτα στον Σίντκλεϊ για το χτύπημα στον Μαντί Καμαρά.

Στο 64’ η ομάδα του Πειραιά απάντησε στην ευκαιρία του Αουγκούστο με τον Καμαρά, αλλά το σουτ που έκανε ο Αφρικανός έξω από τη μεγάλη περιοχή του Δικεφάλου, έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Πασχαλάκη. Στο 69’ ο Μπουχαλάκης εκτέλεσε απευθείας το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Πειραιώτες, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ, ενώ στο 74’ το σουτ του Μπίσεσβαρ έφυγε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Βατσλίκ.

Αλλαγές από Μαρτίνς και Λουτσέσκου

Στο 79’ ο Μαρτίνς έριξε στον αγωνιστικό χώρο τους Ελ Αραμπί και Καρβάλιο αντί των Τικίνιο και Γκάρι Ροντρίγκες, ενώ ο Λουτσέσκου απάντησε με τον Ολιβέιρα να παίρνει τη θέση του Ακπομ. Στο 87’ ο τεχνικός του Ολυμπιακού έκανε μια ακόμα αλλαγή, με τον Πιερ Κούντε αντί του Μαντί Καμαρά. Δευτερόλεπτα πριν την αλλαγή, ο Καμαρά είχε κερδίσει φάουλ από τον Ζίβκοβιτς, σε ένα μαρκάρισμα που ήταν για κίτρινη κάρτα, αλλά και πάλι ο Κίφι έκλεισε τα μάτια. Στις καθυστερήσεις έριξε στο ματς και τον Βρουσάι αντί του Μασούρα, με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή να βρίσκει τις δύο ομάδες στο 0-0. Όλα πλέον θα κριθούν στον επαναληπτικό που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα στο Καραϊσκάκη (27/4, 20:00).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης – Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Σίντκλεϊ – Κούρτιτς, Αουγκούστο – Α. Ζίβκοβιτς , Μπίσεσβαρ, Ζαμπά (66’ Μιτρίτσα) – Άκπομ (79’ Ολιβέιρα).

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ – Λαλά, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Ρέαμπτσιουκ – Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Μαντί Καμαρά (87’ Κούντε) – Γκάρι Ροντρίγκες (79’ Καρβάλιο), Μασούρας (90+3’ Βρουσάι), Τικίνιο (79’ Ελ Αραμπί).

in.gr