Δηλώσεις πολιτικών για την Πρωτομαγιά

Τα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών της αντιπολίτευσης για την Ημέρα της Πρωτομαγιάς έχουν ως εξής:

 

Αλέξης Τσίπρας

«Θυμόμαστε. Τιμούμε. Συνεχίζουμε», τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την Πρωτομαγιά. Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει ότι «θυμόμαστε τους αγώνες της εργατικής τάξης για τη χειραφέτησή της. Για μια κοινωνία δικαιοσύνης, στην οποία ο άνθρωπος θα είναι πάνω από τα κέρδη. Για τον σοσιαλισμό ως απάντηση στη βαρβαρότητα».

«Τιμούμε», σημειώνει, «εκείνους που θυσιάστηκαν για την πατρίδα και την κοινωνική προκοπή. Τους διακόσιους της Καισαριανής, τους νεκρούς της Θεσσαλονίκης του ’36, όλους όσοι έδωσαν με το αίμα τους υπόσταση στο όραμα της κοινωνικής απελευθέρωσης».

«Συνεχίζουμε», υπογραμμίζει, «τον αγώνα για αξιοπρεπή αμοιβή της εργασίας, για τα δικαιώματα στη δουλειά και για μια κυβέρνηση που δε θα θεωρεί την αδικία και τις ανισότητες κανονικότητα και την κοινωνική ισότητα αντίθετη στην ανθρώπινη φύση».

Δημήτρης Κουτσούμπας,

Στην Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα συμμετείχε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στέλνοντας το δικό του μήνυμα.

«Η μοναδικά σωστή πλευρά της Ιστορίας είναι ο δρόμος της ταξικής πάλης. Αυτή κινεί τον τροχό της Ιστορίας μπροστά ως την πλήρη απελευθέρωση της εργατικής τάξης με την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Καλό μήνα, καλή Πρωτομαγιά» δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα.

Γιάνης Βαρουφάκης

Το δικό του μήνυμα για την Εργατική Πρωτομαγιά ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.

«Χτες, παραμονή της Εργατικής Πρωτομαγιάς, η «Μητσοτάκης ΑΕ» αποφάσισε να στείλει στους απεργούς της Cosco τις κλούβες, την αύρα, τα ΜΑΤ. Οι εργαζόμενοι δεν πτοήθηκαν. Σήκωσαν το γάντι», επισήμανε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, στο μήνυμά του.

«Εμείς είμαστε σήμερα εδώ, Εργατική Πρωτομαγιά, για να στηρίξουμε τις εργαζόμενες, τους εργαζόμενους που δέχονται έναν ανελέητο ταξικό πόλεμο από την Κυβέρνηση και την ολιγαρχία», συμπλήρωσε. Το ΜέΡΑ25 με όλες μας τις δυνάμεις θα στηρίξουμε αυτό τον πόλεμο, θα είμαστε από τη σωστή μεριά της Ιστορίας με τους εργαζόμενους εναντίον της ολιγαρχικής εργοδοσίας της «Μητσοτάκης ΑΕ».
Πηγή: https://www.skai.gr/news/politics/varoufakis-ergatiki-protomagia-tha-eimaste-apo-ti-sosti-meria-tis-istorias
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook | @skaigr on Instagram

Πηγή: https://www.skai.gr/news/politics/koutsoumpas-gia-protomagia-i-sosti-pleyra-tis-istorias-einai-o-dromos-tis-taksikis-palis
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook | @skaigr on Instagram