Μια αγωνιστική στον Ολυμπιακό και πρόστιμο από την Euroleague

Οι Πειραιώτες τιμωρήθηκαν με μια αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών, αλλά και με χρηματικό πρόστιμο 53.001 ευρώ, για την είσοδο των οπαδών τους στο παρκέ, λίγο πριν το τέλος της αναμέτρησης με την Μονακό.

Με μια αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών, αλλά και με χρηματικό πρόστιμο ύψους 53.001 ευρώ τιμώρησε τον Ολυμπιακό η Euroleague, για την είσοδο των οπαδών του στο παρκέ του ΣΕΦ, λίγο πριν το φινάλε του Game 5 με την Μονακό για τα πλέι οφ.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού δευτερόλεπτα πριν ολοκληρωθεί και τυπικά η αναμέτρηση με τους Μονεγάσκους, μπήκε στο παρκέ του ΣΕΦ για να πανηγυρίσει τη σπουδαία νίκη – πρόκριση στο Final 4 του Βελιγραδίου. Η πρόωρη είσοδος των οπαδών των Πειραιωτών έφερε τιμωρία μιας αγωνιστικής, αλλά και πρόστιμο από την διοργανώτρια αρχή. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η ποινή θα εφαρμοστεί στο πρώτο εντός έδρας ματς της επόμενης αγωνιστικής σεζόν.

«Ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε με ένα ματς κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμα συνολικού ύψους 53.001 € για περιστατικά που προκλήθηκαν από του φιλάθλους και τα οποία διατάραξαν σοβαρά την εξέλιξη του αγώνα. Για τη μη λήψη όλων των απαραίτητων προληπτικών μέτρων, τη χρήση λέιζερ και την εισβολή στον χώρο του γηπέδου με αφορμή τον εντός έδρας αγώνα με την Μονακό σύμφωνα με τα άρθρα 29.1.ζ), 29.1.η), 29.2.στ) και 29.2.i) του Πειθαρχικού Κώδικα Μπάσκετ της Euroleague, αντίστοιχα» ανέφερε η ανακοίνωση.