Μητσοτάκης-Τσούνης: Στο Μαξίμου ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ

Τετ α τετ στο Μαξίμου είχαν ο Κ. Μητσοτάκης και ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ, Τζορτζ Τσούνης – Η ελληνοαμερικανική φιλία και οι ρίζες του πρέσβη

Τετ α τετ συνάντηση είχαν για πρώτη φορά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης  και ο ελληνικής καταγωγής νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη στη διάρκεια της συζήτησης «επιβεβαιώθηκε το εξαιρετικό επίπεδο των διμερών σχέσεων» Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, ενόψει και της επικείμενης επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον.

Σε αυτήν την πρώτη συνάντηση γνωριμίας μεταξύ των δύο ανδρών, ο κ. Μητσοτάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις ελληνικές ρίζες του νέου πρέσβη. Από την πλευρά του ο κ. Τσούνης, αναφορικά με τα νέα του καθήκοντα δήλωσε «πάρα πολύ περήφανος», και μνημόνευσε τον πατέρα του ο οποίος τον είχε παροτρύνει να μην ξεχάσει τις ρίζες του.

Με αυτήν τη συνάντηση, ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος επαφών του νέου πρεσβευτή των Ηνωμένων Πολιτειών στη χώρα μας. Υπενθυμίζεται πως χθες, ο κ. Τσούνης συναντήθηκε με τους επικεφαλής του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Ν. Παναγιωτόπουλο και Ν. Χαρδαλιά, καθώς και με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια.

Μάλιστα, η όλη κινητικότητα του κ. Τσούνη είναι μια απόδειξη πως ο πολιτικός χρόνος είναι ιδιαίτερα πυκνός, καθώς μέσα σε τρεις ημέρες το πρόγραμμά του ήταν το ακόλουθο:

  • Προχθές επέδωσε τα διαπιστευτήριά του στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Σακελλαροπούλου, μια διαδικασία απαραίτητη για να αναλάβει τα καθήκοντά του
  • Χθες επισκέφθηκε τα ΥΠΕΘΑ και ΥΠΕΞ
  • Σήμερα Κυριάκος Μητσοτάκης και Τζορτζ Τσούνης είχαν το πρώτο τετ α τετ στο Μέγαρο Μαξίμου

Η κινητικότητα είναι ιδιαιτέρως έντονη, για να συζητείται απλώς και αενάως το… εξαιρετικό επίπεδο των διμερών σχέσεων ή οι ελληνικές ρίζες του νέου επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στη χώρα μας. Ιδίως, δε, αν συνδυαστεί με την επικείμενη επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στο Λευκό Οίκο, το τι έχει συζητηθεί κεκλεισμένων των θυρών αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον.