Στην ομογένεια Παρισιού η Μιμή Ντενίση για το “Σμύρνη μου αγαπημένη”

Χθες Πέμπτη, 12 Μαΐου, η Ελληνική και Κυπριακή Πρεσβεία με το Ελληνικό πολιτιστικό κέντρο στο Παρίσι, συγκέντρωσαν ορισμένους φίλους για να παρουσιάσουν την Μιμή Ντενίση και το φιλμ: “Σμύρνη μου αγαπημένη”. Η πρεμιέρα του έργου έγινε σήμερα στον κινηματογράφο Action Écoles.

Αριστερά, η Σέτα Θεοδωρίδου, Πρόεδρος Ελληνικής Κοινότητας Παρισίων και Περιχώρων, με την εξαιρετική ηθοποιό Μιμή Ντενίση κατά την εκδήλωση στο Παρίσι.

Πριν την συγκινητική παρουσίαση της αξιόλογης ηθοποιού και συγγραφέως, προλόγισαν την βραδιά η Πρέσβης της Ελλάδας στην Γαλλία, κα Αγη Μπαλτά, η πρόεδρος του πολιτιστικού κέντρου, κα Κατερίνα Ξύλα, ο Χάρης Γιακουμής που είχε μεταφέρει την φωτογραφική έκθεση της εποχής της Μικρασιατικης Καταστροφής στην πρεσβεία μας και η κα Μαρία Κάρμεν Σμυρνέλη, ιστορικός.
Ο υφυπουργός παιδείας, Άγγελος Συρίγος δεν μπόρεσε τελικά να παραβρεθεί και την ομιλία του πρόφερε ο νεαρός Αλέξης. Τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαλλίας κ.κ Δημήτριος και η Πρέσβης της Αρμενίας κα Χασμίκ Τολματζιάν.
Μια εξαιρετική βραδιά με μεγάλο συγκινησιακό φόρτο.
Δεν ξεχνάμε τις χαμένες πατρίδες!
Εξιστορούμε στα παιδιά μας, 100 χρόνια μετά, την Μικρασιατική καταστροφή και την ριζική αλλαγή που επέφερε στις ζωές και την ιστορία των χριστιανικών πληθυσμών της Μικράς Ασίας.
Πολύ ωραία πρωτοβουλία όσων συνέβαλαν στην οργάνωση. Μπράβο!

FB/Seta Theodoridis