Συγκρατημένη αισιοδοξία για την Παρέλαση

Επιμέλεια Χρήστος Μαλασπίνας*

Συγκρατημένη αισιοδοξία για την επίτευξη των βασικών στόχων σε οικονομικές συνεισφορές και συμμετοχή στην Παρελαση της 5ης Λεωφόρου (5 Ιουνίου) επικράτησε στην τελευταία πανομογενειακή συγκέντρωση στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο την περασμένη Πέμπτη. Η αισιοδοξία εδράζεται στην μικρή πρόοδο που σημειώθηκε την τελευταία εβδομάδα τόσο ως προς τις συμμετοχές των συλλόγων και των κοινοτήτων, όσο και ως προς τις εισπράξεις (Λεύκωμα,  πωλήσεις λαχείων,  δωρεές για το επίσημο δείπνο που θα παρατεθεί το βράδυ του Σαββάτου, 4 Ιουνίου 2022 στο Ξενοδοχείο Χίλτον στο Μανχάταν).

Ωστόσο παρά την πρόοδο και παρά το ότι ήδη έχει αρχίσει η αντίστροφή μέτρηση, οι αριθμοί των εσόδων  γενικώς, αλλά και συμμετοχών, απέχουν πολύ από τους ανάλογους αριθμούς του παρελθόντος.

Τα οικονομικά στοιχεία

Ειδικότερα, όπως έκανε γνωστό στην Επιτροπή, ο κ. Δημήτριος Α. Γωνιάς, 16 επιταγές των 5000 δολαρίων έχουν ήδη εισπραχθεί, ενώ έχουν κατοχυρωθεί και αναμένεται να παραδοθούν σύντομα ισόποσες επιταγές από 21 ακόμη δωρητές.

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Λαχείου, κ. Αναστάσιος Καραγκούνης, ανακοίνωσε πως τα έσοδα από την πώληση των λαχνών έχουν φτάσε τις 15.298 δολάρια και πως οι προσπάθειες αναμένεται να ενταθούν τις προσεχείς ημέρες.

Η επικεφαλής του λευκώματος Σοφία Στρουμπάκη ανακοίνωσε ότι παρέτειναν την προθεσμία υποβολής δηλώσεων κατά μία εβδομάδα και ότι οι εισπράξεις ανήλθαν στις 42.070 δολάρια.

Η κ. Νομική Καστανά αναφέρθηκε στην επιτυχία του διαγωνισμού για την ανάδειξη της Μις Ανεξαρτησίας και τόνισε ότι από τις χορηγίες και τις πωλήσεις των εισιτηρίων εισέπραξαν $2.400.

Οι Κωνσταντίνος Ουρανίτσας και Αυγή – Μαρία Ατματζίδου επεσήμαναν ότι τα έσοδα από την βραδιά κωμωδίας ανήλθαν στα 1170 δολάρια.

Οι τελετάρχες

Αν και στην προπερασμένη πανομογενειακή προτάθηκαν οι Ολυμπιονίκες Φανή Χαλκιά ως τελετάρχης και Ιωάννης Μελισσανίδης ως επίτιμος τελετάρχης, εν τούτοις το βράδυ της Πέμπτης δεν έγινε η παραμικρή νύξη και αυτό προκάλεσε έντονη απορία τόσο στον δωρητή που ανέλαβε να καλύψει εξ ολοκλήρου τα έξοδα για το ταξίδι και την φιλοξενία τους, όσο και σε όλους τους άλλους.

Η επιτροπή παρελάσεως, όπως αποκάλυψε ο συμπρόεδρός της Δημήτριος Καλαμαράς, ευελπιστούσε ότι θα απαντούσε θετικά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά η αρνητική απάντησή του άλλαξε τα δεδομένα και η αγωνία για τους τελετάρχες παρατείνεται μέχρι και την προτελευταία πανομογενειακή συγκέντρωση.

Προβολή

Η φετινή παρέλαση μπορεί να μην είναι τόσο μεγάλη όσο άλλες, ούτε θα προβληθεί από το Channel 9 αλλά οι διοργανωτές φιλοδοξούν,σε αντίθεση με το παρελθόν, η παρέλαση αυτή «να αφήσει τουλάχιστον χρήματα στα ταμεία».

Τέλος, ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων κ. Δημήτρης Φίλιος ανακοίνωσε ότι η διαφημιστική δαπάνη ανέρχεται στα $ 10.000, ότι θα διανεμηθεί σε ομογενειακά, ελλαδικά και αμερικανικά μέσα ενημέρωσης και ισχυρίστηκε ότι έχουν ήδη λάβει την έγκριση των συμπροέδρων.

Με στοιχεία από ekrikas/anamniseis