Κάννες: Στον Σουηδό Εστλουντ ο Χρυσός Φοίνικας για το «Triangle of Sadness» -Στην Εύβοια γυρίστηκε η ταινία

O Σουηδός σκηνοθέτης, Ρούμπεν Έστλουντ, κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών / Φωτογραφία: Photo by Joel C Ryan-Invision/AP Photos

Ο Σουηδός σκηνοθέτης Ρούμπεν Έστλουντ κέρδισε έναν δεύτερο Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες με την κωμωδία «Triangle of sadness».

Η όξινη σάτιρα των υπερπλούσιων και των ταξικών σχέσεων στις δυτικές κοινωνίες, που κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα στο φετινό Φεστιβάλ των Καννών γυρίστηκε στη Χιλιαδού, στην Εύβοια.
Βραβείο ανδρικού ρόλου για τον Νοτιοκορεάτη Σονγκ Κανγκ-χο

Ο Νοτιοκορεάτης σταρ Σονγκ Κανγκ-χο, 55 ετών, κέρδισε το βραβείο ανδρικού ρόλου στο 75ο φεστιβάλ των Καννών για την ερμηνεία του στην ταινία «Broker» του Ιάπωνα σκηνοθέτη, Χιροκάζου Κόρε-Εντα.

Αγαπημένος ηθοποιός του συμπατριώτη του Μπονγκ-Τζουν-χο, και πρωταγωνιστής της ταινίας του, «Παράσιτο», που κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα το 2019, υποδύεται σε αυτήν την ταινία του Κόρε-εντα έναν άνδρα που εμπλέκεται σε εμπορία βρεφών…

«Είμαι πολύ ευτυχής για όλη μου την οικογένεια», είπε τελείως λιτά παραλαμβάνοντας το βραβείο του στις Κάννες.
Βραβείο πρώτου γυναικείου ρόλου για την Ιρανή Ζαρ Αμίρ Εμπραχίμι

Η Ιρανή ηθοποιός, Ζαρ Αμίρ Εμπραχίμι, η οποία αναγκάστηκε να φύγει από το Ιράν για τη Γαλλία το 2008, έπειτα από ένα σεξουαλικό σκάνδαλο, απέσπασε το βραβείο γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στο θρίλερ του Αλί Αμπάσι, «Holy Spider».

Στα γαλλικά ο τίτλος του φιλμ νουάρ είναι «Les Νuits de Mashhad» («Οι Νύχτες της Μασχάντ»).

Η ηθοποιός μίλησε στα φαρσί κατά την παραλαβή του βραβείου της. «Απόψε έχω την αίσθηση ότι είχα ένα πολύ μεγάλο ταξίδι πριν φτάσω εδώ σε αυτή τη σκηνή (…) ένα ταξίδι που σημαδεύτηκε από ταπεινώσεις», είπε και ευχαρίστησε τη Γαλλία που τη δέχθηκε.
Στην Κλερ Ντενί και τον Λούκας Ντοντ το Μέγα Βραβείο του Φεστιβάλ των Καννών

Το Grand Prix, το Μέγα Βραβείο του Φεστιβάλ των Καννών, τη δεύτερη σημαντικότερη διάκριση του θεσμού, μοιράζονται η Γαλλίδα Κλερ Ντενί για την ταινία της «Stars at Noon» («Αστέρια του Απομεσήμερου») και ο 31 ετών Βέλγος σκηνοθέτης, Λούκας Ντοντ, ο βενιαμίν του διαγωνιστικού τμήματος, για την ταινία «Close».

Πηγή: iefimerida.gr