Κόσοβο – Ελλάδα: Για τρίποντο «πρωτιάς» στην Πρίστινα, τρία ερωτηματικά στην ενδεκάδα

Η Εθνική Ελλάδας βρίσκεται στο Κόσοβο με στόχο τη δεύτερη σερί νίκη της στον όμιλο του Nations League μετά το διπλό στο Μπέλφαστ επί της Βορείου Ιρλανδίας.

Με το δεξί μπήκε η Εθνική Ελλάδας στις υποχρεώσεις της στο Nations League. Το γκολ του Τάσου Μπακασέτα έκρινε υπέρ της «γαλανόλευκης» την αναμέτρηση με τη Βόρειο Ιρλανδία στο Μπέλφαστ την πρώτη αγωνιστική του ομίλου.

Επόμενη δοκιμασία για τους παίκτες του Γκουστάβο Πογέτ απόψε (21:45/ NovaSports Prime και Alpha) με αντίπαλο το Κόσοβο στην Πρίστινα. Το Κόσοβο ισοβαθμεί με την Εθνική μας, έχοντας ξεκινήσει και αυτό νικηφόρα την παρουσία του στο Nations League χάρη στο διπλό (0-2) επί της Κύπρου.

Ο Πογέτ μιλώντας στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ενόψει της αποψινής αναμέτρησης τόνισε πως για την Ελλάδα υπάρχει μόνο η νίκη, υπογραμμίζοντας ότι ακόμα δεν έχει πάρει τις τελικές αποφάσεις του για την ενδεκάδα.

Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν κάποια διλήμματα σε αυτήν. Όπως στα αριστερά της άμυνας με Γιαννούλη και Τσιμίκα να διεκδικούν τη θέση, ενώ ο Ρότα με τον Μπάλντοκ… κοντράρονται για μια θέση στο δεξί άκρο. Ο Βλαχοδήμος θα είναι φυσικά στην εστία, ενώ στο κέντρο της άμυνας ο Χατζηδιάκος με τον Μαυροπάνο.

Διαφοροποιήσεις δεν αναμένονται στον άξονα με τους Μπουχαλάκη, Σιώπη και Μπακασέτα να είναι φαβορί για να ξεκινήσουν. Αριστερά ο Μασούρας είναι αμφίβολος, συνεπώς αν δεν βρεθεί στην ενδεκάδα τότε θα ξεκινήσει ο Μάνταλος. Ο Λημνιός θα είναι λογικά στο άλλο άκρο και στην κορυφή της επίθεσης ο Γιακουμάκης. Δεδομένα εκτός είναι ο Κώτσιρας, ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις στον προσαγωγό και δεν θα είναι διαθέσιμος.

Αυτή θα είναι η τρίτη φορά που η Εθνική μας ομάδα τίθεται αντιμέτωπη εκτός έδρας με το Κόσοβο. Τον Σεπτέμβριο του 2020 έφυγε με το διπλό (1-2) στο πλαίσιο του Nations League, ενώ ένα χρόνο αργότερα το ματς για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου έληξε ισόπαλο με 1-1.

Η βαθμολογία

1. Κόσοβο 3
2. Ελλάδα 3
3. Β. Ιρλανδία 0
4. Κύπρος 0