Τηλεδιάσκεψη ΓΓΑΕ&ΔΔ με ομογενείς αιρετούς στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Καναδά

Τηλεδιάσκεψη είχε ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, Γιάννης Χρυσουλάκης, με ομογενείς αιρετούς στην Τοπική Αυτοδιοίκηση του Καναδά, η οποία διευθετήθηκε με την συνεργασία της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Οττάβα.

Συμμετείχαν οι ομογενείς Αιρετοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης Καναδά, Mary Deros, δημοτική σύμβουλος του Villeray-Saint-Michel-Parc City of Montreal, Despina Sourias, δημοτική σύμβουλος του Côte-des-Neiges–Notre-Dame-de-Grâce, City of Montreal, Aglaia Revelakis, δημοτική σύμβουλος του Chomedey, City of Laval, Vasilios Karidogiannis, δημοτικός σύμβουλος του L’Abord-à-Plouffe, City of Laval και Nick Mantas, δημοτικός σύμβουλος του Toronto.

Ο κ. Χρυσουλάκης εξέφρασε κατ’ αρχάς τα θερμά του συγχαρητήρια στους αιρετούς ομογενείς μας για το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν στις κοινωνίες στις οποίες ζουν, αλλά και για τη συμβολή τους στην προάσπιση των συμφερόντων του Ελληνισμού.

Ένας από τους στόχους της Γενικής Γραμματείας είναι η ενίσχυση της συνεργασίας των Ελλήνων της Διασποράς που εκλέγονται και δραστηριοποιούνται στις Τοπικές ή Περιφερειακές Αρχές, τόσο μεταξύ τους, όσο και με την Ελλάδα, επισήμανε ο κ. Χρυσουλάκης. Στο πλαίσιο αυτό, συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη η Ιωάννα Ζαχαράκη, Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης Ευρώπης, η οποία παρουσίασε τις δραστηριότητες του Δικτύου, τονίζοντας τη σημασία της περαιτέρω δικτύωσης και συντονισμού των Ελλήνων αιρετών στο εξωτερικό και κάλεσε τους ομογενείς αιρετούς του Καναδά να επιλέξουν εκπροσώπους για το Δίκτυο.

Ακολούθως ο Γενικός Γραμματέας αναφέρθηκε σε καινοτόμες πρωτοβουλίες που έχουν υλοποιηθεί στο Υπουργείο Εξωτερικών στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού των διοικητικών διαδικασιών για τη βελτίωση των παρεχόμενων προξενικών υπηρεσιών και συγκεκριμένα στη νέα ψηφιακή υπηρεσία «MyConsulLive», στο Μητρώο Πολιτών και στον Ψηφιακό Βοηθό Εικονικής Υποβοήθησης με χρήση τεχνητής νοημοσύνης (Chatbot). Στάθηκε, επίσης, στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την προώθηση και την εκμάθηση της Ελληνικής Γλώσσας, κυρίως μέσω της δωρεάν εκπαιδευτικής πλατφόρμας e-learning staellinika.com, αλλά και της καμπάνιας «Study In Greece», η οποία προωθεί τα αγγλόφωνα προγράμματα των ελληνικών Πανεπιστημίων.

Ενημέρωσε δε τους ομογενείς Αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για το 1ο Πανομογενειακό Ιατρικό Συνέδριο (Θεσσαλονίκη, 15-17.07.2022), στο οποίο θα συμμετάσχουν επιφανείς Έλληνες γιατροί, που δραστηριοποιούνται τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό, φυσικά και στον Καναδά.

Με στοιχεία από anamniseis.net