Πρώτη φιλική νίκη για Ολυμπιακό (2-1) την Φορτούνα Ντίσελντορφ

Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε βελτιωμένος στο δεύτερο φιλικό του παιχνίδι επί Αυστριακού εδάφους και νίκησε 2-1 με ανατροπή την Φορτούνα Ντίσελντορφ που αγωνίζεται στην δεύτερη κατηγορία του γερμανικού πρωταθλήματος. Τα γκολ των Πειραιωτών πέτυχαν οι Σισέ και Χασάν ενώ ο Βατσλίκ απέκρουσε πέναλτι, διατηρώντας το προβάδισμα των «ερυθρολεύκων». Επίσης το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Ολυμπιακού έκανε ο Ισπανός δεξιός μπακ Γκονσάλο Αβιλα.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αυτοί που δημιούργησαν την πρώτη φάση στο ματς στο 9’ μ’ ένα σουτ του Βαλμπουενά από το ύψος της μεγάλης περιοχής που εξουδετέρωσε ο γκολκίπερ Γκόργκα. Η Φορτούνα «απάντησε» στο 10’ μ’ ένα σουτ του Πιοτρόφσκι που εξουδετέρωσε ο Κρίστινσον. Στο 20’ μετά από εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά και μια πρώτη κεφαλιά από τον Μασούρα, ο Εμβιλά δεν πρόλαβε να σπρώξει από κοντά στο δεύτερο δοκάρι την μπάλα στα δίχτυα των Γερμανών.

Τελικά η Φορτούνα άνοιξε το σκορ στο 23’ όταν ο Πέτερσον έπιασε ανενόχλητος το σουτ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή των Πειραιωτών κι έστειλε την μπάλα στο «παραθυράκι» του Κρίστινσον για το 1-0. Ο Ολυμπιακός έφτασε στο 29’ στην ισοφάριση (1-1) όταν μετά από το φάουλ του Βαλμπουενά, η μπάλα «στρώθηκε» μέσα στην περιοχή στον Σισέ που με αριστερό σουτ την έστειλε στα δίχτυα του Γκόρκα.

Οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στην ολική ανατροπή στο 62’ με καρφωτή κεφαλιά του Χασάν μετά από εκτέλεση φάουλ του Ραντζέλοβιτς. Στο 70’ η Φορτούνα πλησίασε στην ισοφάριση όταν ο Ιγιόχα βγήκε στην κόντρα και σούταρε για να αποκρουσθεί η μπάλα από την συμβολή των δοκών της εστίας του Ολυμπιακού.

Η γερμανική ομάδα έχασε και νέα μεγάλη ευκαιρία να φτάσει στην ισοφάριση στο 76’ όταν κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Χασάν μετά από κόρνερ του Γκέργκενς, αλλά ο Γκίνστεκ που το εκτέλεσε δεν μπόρεσε να νικήσει τον Βατσλίκ που έπεσε σωστά στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε. Στο 80’ ο Μπουχαλάκης είχε ένα σουτ εκτός περιοχής που πέρασε ελάχιστα άουτ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Kρίστινσον (46’ Βατσλίκ), Αβιλα (57’ Μπαγκαλιάνης), Παπασταθόπουλος (57’ Αβρ. Παπαδόπουλος), Σισέ (57’ Αγκιμπού Καμαρά), Ρέαμπτσουκ (57’ Κούτρης, 84΄Ντιμπί Κεϊτά), Κούντε (46’ Μπουχαλάκης), Μαντί Καμαρά (Καρβάλιο), Εμβιλά (57’ Κανέ, 78’ Ανδρούτσος), Βαλμπουενά (57’ Ραντζέλοβιτς), Μασούρας 57΄Φαντιγκά), Τικίνιο (57’ Χασάν).

ΦΟΡΤΟΥΝΑ ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ: Γκόρκα, Χόφμαν (46’ Ομπερντορφ), Κλάρερ, Πέτερσον (46’ Γκίντσεκ), Πιοτρόφσκι, Κλάους, Λόμπινγκερ (46΄Γκέργκενς), Απελκαμπ (46’ Κοουνάτσκι), Γκαβορί (46’ Σομπότκα), Μπανκ (46’ Ιγιόχα), Κόρστεν (34’ Βούκαντσιτς).