Ελλάδα – Γερμανία 16-8 : Με άνεση «σφράγισε» την πρόκριση στα προημιτελικά στο παγκόσμιο

Η Κροατία δεν νίκησε με +11 την Ιαπωνία και η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης ανδρών ζητώντας απλή νίκη με τη Γερμανία, την πήρε με το άνετο 16-8 και πέρασε απευθείας στα προημιτελικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Εκεί την Τετάρτη (29/6) θα περιμένει τις ΗΠΑ, που πρώτα θα χρειαστεί να περάσουν το χαμηλό εμπόδιο της Νότιας Αφρικής στον αγώνα χιαστί.

Η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης ανδρών αρχικά πήρε το «δώρο» από την Ιαπωνία και μετά νικώντας τη Γερμανία με 16-8, εξασφάλισε την πρώτη θέση στον όμιλο του Ντέμπρετσεν και την απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Η εθνική ομάδα ισοβάθμησε με την Κροατία στους 5β., όμως πήρε την 1η θέση στο Β’ Όμιλο γιατί στα μεταξύ τους παιχνίδια με την 3η του ομίλου Ιαπωνία, είχε καλύτερη διαφορά τερμάτων στη νίκη.

Και τώρα οι ΗΠΑ στον προημιτελικό

Όπως και οι γυναίκες έτσι και οι άνδρες μετακομίζουν στη Βουδαπέστη για τον προημιτελικό της Τετάρτης (29/6), με αντίπαλο τις ΗΠΑ, που δεν θα πρέπει να κατέβουν στην πισίνα για να χάσουν στο χιαστί αγώνα της Δευτέρας (27/6) με τη Νότια Αφρική.

gazzetta.gr