Ετοιμάζουν βαλίτσες νέοι Ομογενείς της Αυστραλίας για διακοπές στην Ελλάδα

Μόνο μερικές εβδομάδες απομένουν και οι περισσότεροι από όσους και όσες θα συμμετάσχουν στην Ελληνική Καλοκαιρινή Κατασκήνωση 2022 συγκεντρώθηκαν στο Ελληνικό Κέντρο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης για να ενημερωθούν για όλες τις λεπτομέρειες του ταξιδιού, λίγο πριν πετάξουν για την Θεσσαλονίκη στις 9 Ιουλίου.

Η πρωτοβουλία για το εν λόγω Πρόγραμμα, ανήκει στην Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης (ΕΚΜ). Ο Οργανισμός δέχθηκε 180 αιτήσεις σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και επέλεξε 49 Ελληνο-αυστραλούς νέους και νέες, ηλικίας από 18 έως 25 χρόνων να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα.

Στη συγκέντρωση η ενημέρωση ξεκίνησε από την συντονίστρια του Προγράμματος της ΕΚΜ, Μαργαρίτα Σμιθ και ακολούθησε ο επικεφαλής των εκπαιδευτικών προγραμμάτων Δρ. Νίκος Ντάλλας, ο οποίος μίλησε για την ευκαιρία που τους δόθηκε και τις προσδοκίες που πρέπει να έχουν οι νέοι που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Στη συγκέντρωση παραυρέθηκαν, επίσης, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινότητας, Τάσσος Σγαρδέλης και Κωνσταντίνος Κοτσιάνης, για να παράσχουν σχετικές πληροφορίες σχετικά με το επερχόμενο ταξίδι των νέων, μιας και ο κ. Κ. Κοτσιάνης -ένα απο τα νεότερα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου- θα τους συνοδεύσει στο ταξίδι τους.

Να σημειωθεί ότι η Κατασκήνωση θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις της ΧΑΝΘ, ξεκινά στις 9 Ιουλίου στην Θεσσαλονίκη, είναι ένα πρόγραμμα που συγχρηματοδοτείται από την Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας και την ΕΚΜ και οι συμμετέχοντες θα πληρώνουν €20 την ημέρα. Οι νέοι και νέες θα ξεναγηθούν σε αρχαιολογικούς χώρους και Μουσεία εντός και εκτός Θεσσαλονίκης (Βεργίνα, Νυμφαίο, Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού), θα παρακολουθήσουν μαθήματα παραδοσιακών χορών, πολιτιστικές εκδηλώσεις και, φυσικά, θα απολαύσουν τις υπέροχες παραλίες.

Ο διευθυντής του Ελληνικού Κέντρου, Γιώργος Μενίδης, ο οποίος παρευρέθηκε και ο ίδιος στην ενημερωτική εκδήλωση δήλωσε: «Είναι πραγματικά μια εξαιρετική ευκαιρία και είμαστε αισιόδοξοι ότι το Πρόγραμμα της ΕΚΜ θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια. H XANΘ διοργανώνει 90 κατασκηνώσεις κάθε χρόνο, οπότε διαθέτει την εμπειρία να δημιουργήσει πάμπολλα και πολυποίκιλα προγράμματα που θα ταιριάζουν στις ανάγκες των νέων. Αναμένουμε με μεγάλο ενθουσιασμό να ακούσουμε τις εμπειρίες τους όταν επιστρέψουν με το καλό από το ταξίδι καθώς και να να δούμε φωτογραφίες και βίντεο απο τη διαμονή τους στην Ελλάδα».