Αθήνα: Ανατροπή – Ο άνδρας στο κέντρο δεν προσπαθούσε να σκοτώσει το παιδί του

ΝΕΩΤΕΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ:

Ο πατέρας, όπως και η μητέρα, που ενεπλάκησαν στο ανησυχητικό συμβάν στο κέντρο της Αθήνας είναι ναρκομανείς και γνωστοί στην περιοχή.

Η είδηση ότι άνδρας επιχείρησε να πνίξει το παιδί του στο κέντρο της Αθήνας, προκάλεσε οργή. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι μακριά από αυτά που ακούστηκαν και γράφτηκαν, αν και είναι ανησυχητική.

Αναλυτικότερα, όλοι είχαν την εντύπωση ότι ο άνδρας προσπάθησε να πνίξει το παιδί του. Γι’ αυτό και οι περαστικοί έκαναν τα πάντα για να σώσουν το μόλις 10 μηνών βρέφος από τα χέρια του, όπως κατέγραψε η κάμερα του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης.

Τι πραγματικά συνέβη;

Η αλήθεια, όμως, είναι διαφορετική. Ο συγκεκριμένος 35χρονος άνδρας, που φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο, είναι ο πατέρας του μωρού και βρίσκεται υπό την επήρεια ναρκωτικών. Τον ακολουθεί η γυναίκα του, η οποία και εκείνη έχει κάνει χρήση και είναι μητέρα πέντε παιδιών. Και οι δύο τους είναι γνωστοί στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Όπως δείχνει και το βίντεο, ο άντρας αρχικά της δίνει ένα χαστούκι και την σπρώχνει μακριά. Εκείνος στο μυαλό του νομίζει ότι το μωρό πνίγεται. Σταματά και βάζει το δάχτυλό του στο στόμα του παιδιού, το οποίο δυσκολεύεται να ανασάνει.

Μία γυναίκα περνά δίπλα του, σταματά και κοιτά τι συμβαίνει, αμέσως ορμά για να πάρει το μωρό από τα χέρια του. Ταυτόχρονα, η 34χρονη μητέρα του παιδιού επιστρέφει κι αρχίζει να καλεί σε βοήθεια.

Ο εύσωμος άνδρας με το τσαντάκι, όπως απεικονίζεται στο βίντεο, βλέπει τι συμβαίνει και αρπάζει τον 35χρονο από το χέρι προσπαθώντας να τον ακινητοποιήσει αλλά μάταια.

Εκείνος συνεχίζει να κρατά το παιδί στο ένα του χέρι παράλληλα, κόσμος αρχίζει και μαζεύεται γύρω από το περιστατικό.

Η γυναίκα του τον χτυπά για να του πάρει το μωρό. Τελικά καταφέρουν να του το αρπάξουν και να το απομακρύνουν από τον πατέρα του.

Οι περαστικοί που κρατούσαν τον άνδρα αλλά και πατέρα του παιδιού, τελικά τον παρέδωσαν στους αστυνομικούς που είχαν φτάσει ήδη στο σημείο και τον συνέλαβαν.

Οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος δεν του άσκησε δίωξη και τον άφησε ελεύθερο, μιας και όπως κατέληξε, δεν προσπαθούσε να το πνίξει.

Ωστόσο, οι κίνδυνοι για το παιδί παραμένουν καθώς οι δύο γονείς, που έχουν πέντε παιδιά, είναι ναρκομανείς και χρειάζονται βοήθεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Αλλιώς, αυτό το περιστατικό δεν θα είναι το τελευταίο.

Προηγούμενο (χθεσινό) ρεπορτάζ

Ένα περιστατικό που προκαλεί σοκ συνέβη στο κέντρο της Αθήνας, όταν πατέρας προσπάθησε να πνίξει το παιδί του.

Σε μια ευαίσθητη χρονική συγκυρία, όπου «τρέχει» και η υπόθεση με τον θάνατο των τριών παιδιών από την Πάτρα, το συγκεκριμένο περιστατικό είναι εξοργιστικό. Ακόμη πιο εξοργιστική είναι όμως, και η αιτία που ο πατέρας προέβη σε αυτή την απαράδεκτη και καταδικαστέα ενέργεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΑΝΤ1, λίγο νωρίτερα είχε τσακωθεί με την μητέρα του παιδιού. «Χρησιμοποίησε» δηλ. το παιδί του ως μέσο… εκδίκησης της συζύγου του.

Το χρονικό

Όπως φαίνεται στο αποκλειστικό βίντεο που μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ένας γυμνόστηθος άνδρας κρατά στην αγκαλιά του ένα μικρό παιδί. Με μια αστραπιαία κίνηση «κλείδωσε» το σωματάκι του με το ένα του χέρι, ενώ με το άλλο προσπάθησε να το πνίξει, φράζοντας το στόμα του με το χέρι.

Μια γυναίκα που αντιλήφθηκε τι πάει να κάνει, προσπάθησε να τραβήξει το παιδί, ενώ η μητέρα του έτρεξε σε κατάσταση αλλοφροσύνης να το σώσει. Ο πατέρας του, όμως, την έσπρωξε με δύναμη.  Ακολούθησε μάχη, με την μητέρα του αγοριού να προσπαθεί να του αποσπάσει το παιδί. Ακόμη ένας άνδρας έτρεξε να βοηθήσει και τελικά κατάφεραν να σώσουν το παιδί.

Οι περαστικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον πατέρα και λίγα λεπτά αργότερα στο σημείο έφτασε και η αστυνομία η οποία συνέλαβε τον δράστη και τον οδήγησε στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας.