Σύναξη Ιεραρχών στην Κληρικολαϊκή λόγω 100ετίας

Φωτογραφία GOA

Ο Αρχιεπίσκοπος π. Αμερικής Σπυρίδων προσεκλήθη στην 46η Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, η οποία θα συγκληθεί στη Νέα Υόρκη από την Δευτέρα 4 μέχρι και την Πέμπτη 7 Ιουλίου και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο Marriot Marquis. Η Κληρικολαϊκή θα ολοκληρωθεί με επίσημο δείπνο στο οποίο έχει κληθεί να τραγουδήσει εξ’ Ελλάδος η αοιδός Δέσποινα Βανδή.

Σημειώνεται πως είναι η πρώτη φορά που ο Αρχιεπίσκοπος πρώην Αμερικής Σπυρίδων θα συμμετάσχει επίσημα σε εκδηλώσεις της Αρχιεπισκοπής, εν προκειμένω με την ευκαιρία του εορτασμού της επετείου των εκατό ετών από την ίδρυση της Αρχιεπισκοπής.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος Σπυρίδων διαδέχθηκε στην Αρχιεπισκοπία τον μακαριστό σήμερα Αρχιεπίσκοπο Ιάκωβο το 1996 και αρχιεράτευσε μέχρι το 1999.

Επίσης στην Κληρικολαϊκή έχουν προσκληθεί ο Αρχιεπίσκοπος Καναδά Σωτήριος, ο Αρχιεπίσκοπος πρώην Αμερικής Δημήτριος και ο Μητροπολίτης Μεξικού Αθηναγόρας, με το αιτιολογικό της επετείου των εκατό χρόνων από της ιδρύσεως της Αρχιεπισκοπής καθότι έχουν υπηρετήσει σ’ αυτήν.

 

Με στοιχεία από ekirika.com