Γεωργανάς: Το τουρκικό λόμπι ξοδεύει πολλά χρήματα στην Αυστραλία

Ο ομογενής  πολιτειακός υπουργός  της Ν. Αυστραλίας Τομ Κουτσαντώνης με τον Εργατικό βουλευτή Στηβ Γεωργανά. Φώτο: Twitter

Το τουρκικό λόμπι αναπτύσσει έντονη δραστηριότητα στην Αυστραλία και ξοδεύει πολλά χρήματα.

Αυτό δήλωσε ο ομογενής Ομοσπονδιακός Εργατικός βουλευτής, Στάθης Γεωργανάς, μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδας» του ελλαδικού καναλιού Open.

Ο κ. Γεωργανάς τόνισε την ανάγκη για καλύτερη ενημέρωση της ομογένειας στα εθνικά θέματα και πρόσθεσε πως ο ίδιος και οι  άλλοι ομογενείς βουλευτές κάνουν ουσιαστικές παρεμβάσεις.

«Το τουρκικό λόμπι», είπε, « είναι πανίσχυρο στην Αυστραλία και πλησιάζει συνεχώς τους Αυστραλούς βουλευτές και γερουσιαστές για να περάσει τις θέσεις του. Ξοδεύουν πολλά λεφτά» είπε αλλά πρόσθεσε πως «δεν του βγαίνει λόγω της πανίσχυρης και πολυάριθμης ομογένειας».

Μεταξύ των θεμάτων που έθεσε ήταν και αυτό του Καστελόριζου λέγοντας πως το νησί έχει σήμερα 300 κατοίκους και στην Αυστραλία ζουν 20.000 Καστελορίζιοι  που είναι πολύ καλά ενημερωμένοι.

Ο κ. Γεωργανάς βρίσκεται στην Ελλάδα για την συνεδρίαση της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.).

Open tv