Δεν σίγησαν τα μικρόφωνα του Realfm, παρά την εμπρηστική επίθεση

Tα μικρόφωνα του Realfm δεν έκλεισαν, οι δημοσιογράφοι δεν φιμώθηκαν. Λίγες μόλις ώρες μετά την εμπρηστική επίθεση στο κτίριο όπου στεγάζεται το Real Group στη Λεωφόρο Κηφισίας, στο Μαρούσι, εργαζόμενοι και στελέχη του Realfm άνοιξαν και πάλι τα μικρόφωνα, από τα γραφεία του enikos.gr. Η δημοκρατία, η ελευθερία του τύπου καταγράφει ακόμα μία νίκη, κόντρα στην τρομοκρατία και τον εκφοβισμό.

«Δεν ξέρω που στοχεύανε ξέρω όμως ένα βασικό, δεν το πετύχανε και δεν θα το πετύχουνε ποτέ. Εμείς από τα σπίτια μας θα βγαίνουμε. Βλέπετε έχω ένα μικρόφωνο, ένα κινητό και έναν υπολογιστή που είναι γεμάτος αγάπη», δήλωσε η δημοσιογράφος, Κάτια Μακρή, στην κάμερα του ΑΝΤ1, που μπήκε αποκλειστικά μέσα στο “νέο” στούντιο του Realfm.

Η ίδια, μαζί με την Πελαγία Κατσούλη μιλούν στο τηλέφωνο με την ηχολήπτρια που κινδύνευσε και «ξεχειλίζουν» από αγάπη. «Είμαστε εδώ και σήμερα όσο κι αν κάποιοι μπορεί να μην το ήθελαν και θα παραμείνουμε εδώ ενωμένοι, δυνατοί και πιστοί στο λειτούργημα της ενημέρωσης», λέει η Πελαγία Κατσούλη.

«Κανένα γκαζάκι, καμία κουκούλα, κανένα άνανδρος που έβαλε σε κίνδυνο τη ζωή μίας εργαζόμενης συναδέλφου και μητέρας δύο παιδιών, δεν μπορεί να μας φιμώσει», τόνισε ο Άκης Παυλόπουλος. «Είμαστε εδώ και σήμερα όσο και αν κάποιοι μπορεί να μην το ήθελαν και θα παραμείνουμε εδώ. Ενωμένοι. Δυνατοί. Και πιστοί στο λειτούργημα της ενημέρωσης», πρόσθεσε η δημοσιογράφος  Πελαγία Κατσούλη.

Εμπρησμός στο κτίριο του Real Group: Οι δράστες επιχείρησαν να ανέβουν στους επάνω ορόφους – Τι καταγράφεται στο βίντεο

Καρέ καρέ αναλύουν οι αστυνομικοί το βίντεο από κάμερα ασφαλείας, που καταγράφει τις κινήσεις των δραστών της εμπρηστικής επίθεσης, που έγινε στο κτίριο όπου στεγάζεται το Real Group στη Λεωφόρο Κηφισίας στο Μαρούσι, τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Υπενθυμίζεται ότι στις εικόνες αυτές, διακρίνονται δύο άτομα να τοποθετούν τον αυτοσχέδιο μηχανισμό με τα γκαζάκια στο κτίριο. Οι δύο δράστες έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, καθώς φορούν κουκούλες.

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, τα δύο αυτά άτομα είχαν προσπαθήσει προηγουμένως να ανέβουν στους επάνω ορόφους του κτιρίου. Το συμπέρασμα αυτό εξάγεται από το γεγονός ότι καταγράφονται να πατάνε τα κουμπιά του ασανσέρ, που βρίσκεται στο κτίριο. Το ασανσέρ, ωστόσο, λειτουργεί με κλειδί κι έτσι οι δράστες δεν κατόρθωσαν να υλοποιήσουν τον σχεδιασμό τους.

Όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί που διενεργούν τις σχετικές έρευνες, οι δράστες πιθανόν να ήθελαν να ανέβουν στους επάνω ορόφους ώστε να τοποθετήσουν τα γκαζάκια ακριβώς έξω από την πόρτα των γραφείων της Realnews και του Realfm. Από τη στιγμή που αυτό δεν κατέστη δυνατόν, φαίνεται πως κατέληξαν στην απόφαση να τοποθετήσουν τον μηχανισμό στο εξωτερικό κλιμακοστάσιο του κτιρίου.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν εντοπιστεί τέσσερα γκαζάκια έως τώρα. Τα τρία πρώτα βρέθηκαν σε εξωτερικό κλιμακοστάσιο του κτιρίου – από την πλευρά της Κηφισίας – μεταξύ του ισογείου και του πρώτου ορόφου. Τα γκαζάκια ήταν δεμένα μεταξύ τους και ένα μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό. Το τέταρτο εντοπίστηκε αργότερα κάτω από το κλιμακοστάσιο της εισόδου του κτιρίου.

Κλιμάκιο του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών (ΤΕΕΜ) της ΕΛΑΣ, που έσπευσε στο σημείο, μάζεψε τα υπολείμματα του μηχανισμού, τα οποία θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

φωτιά realfm

Οι Αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπήρχε και υποστηρικτική ομάδα που να βοήθησε τους δύο δράστες και να τους περίμενε σε κάποια απόσταση από το σημείο.

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν να συγκεντρώνουν υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής προκειμένου να καταλήξουν στο δρομολόγιο των δραστών και το όχημα που χρησιμοποίησαν για να μεταβούν στο κτίριο και να διαφύγουν απ’ αυτό.

Η φωτιά που προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές ξέσπασε λίγο μετά τις 3 το πρωί της Τετάρτης, ενώ ακούστηκαν εκρήξεις. Άμεσα στο σημείο έσπευσαν 18 πυροσβέστες με έξι οχήματα. Μάλιστα οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν μια ηχολήπτρια του ραδιοφώνου που βρισκόταν στον χώρο τη στιγμή που εκδηλώθηκε η εμπρηστική επίθεση.

Την προανάκριση για την υπόθεση έχει αναλάβει η Κρατική Ασφάλεια.

enikos.gr