Η ομογενής Νομική Κωνστ και η μάχη της με την Κρίστεν Γκονζάλες

Νέα Υόρκη.- Aνεβαίνει το θερμόμετρο της αντιπαράθεσης ανάμεσα στην ομογενή υποψήφια για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος στην Περιφέρεια 59 της Πολιτειακής Γερουσίας Νέας Υόρκης, Νομική Κωνστ (Nomiki Konst) και την εσωκομματική αντίπαλό της, Κρίστεν Γκονζάλες (Kristen Gonzalez), στην τελική ευθεία πριν την κρίσιμη διαδικασία του Αυγούστου.

Οπως είχε αναφέρει πρόσφατα ρεπορτάζ του «Εθνικού Κήρυκα» («Ε.Κ.»), οι δυο αυτές υποψήφιες προέρχονται από την αριστερή πτέρυγα του Δημοκρατικού Κόμματος και η ταυτόχρονη παρουσία τους στην κάλπη έχει προκαλέσει προβληματισμό στις τάξεις των προοδευτικών δυνάμεων, με δεδομένο το αυξημένο ενδιαφέρον για την ανανεωμένη αυτή περιφέρεια, η οποία περιλαμβάνει περιοχές του Δυτικού Κουίνς, του Βορείου Μπρούκλιν και περιοχών του Μανχάταν.

Ολα ξεκίνησαν από την στιγμή που η Νομική Κωνστ ανακοίνωσε τη δική της υποψηφιότητα, τη στιγμή που φαινόταν ότι οι αριστερές δυνάμεις θα επικεντρωθούν στην παρουσία της Γκονζάλες, προκειμένου να κερδίσουν μια μάχη η οποία εκ πρώτης όψεως φαίνεται αμφίρροπη. Πλέον, με την υποψηφιότητα της Κωνστ εκφράζεται η σιγουριά ότι η προοδευτική ψήφος θα «σπάσει», με ό,τι αυτό συνεπάγεται, πυροδοτώντας τάσεις αλληλοεξουδετέρωσης μεταξύ των δυο υποψηφίων.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του «Queens Post», η Γκονζάλες έφτασε σε σημείο να κατηγορήσει την ομογενή αντίπαλό της ότι είναι ρατσίστρια, με την Κωνστ να ανταπαντάει και να επιστρέφει τις κατηγορίες στην εκστρατεία της Γκονζάλες για παρενόχληση, εκφοβισμό και υποκίνηση βίας.

Στην προκειμένη περίπτωση, τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν η Γκονζάλες υποστήριξε ότι η Κωνστ, σε δυο περιπτώσεις, την «καλωσόρισε» στην Αστόρια, θεωρώντας ότι είχε ειρωνική και σαρκαστική διάθεση, συνδυάζοντάς το με το γεγονός ότι είναι μεγαλωμένη στο Ανατολική Έλμχερστ από Πορτορικάνους και Κολομβιανούς γονείς και, συνεπώς, απέδωσε στο σχόλιο ρατσιστικό υπόβαθρο.

Από την άλλη πλευρά, η Κωνστ, η οποία διαμένει και δραστηριοποιείται στην Αστόρια από το 2015, αντέτεινε πως καμία από αυτές τις αναφορές δεν είχε ρατσιστική διάθεση απέναντι στην ανθυποψήφιά της, προσθέτοντας ότι έχει πράξει αναλόγως και με άλλους υποψηφίους.

«Αυτό έγινε αποκλειστικά από αυτήν, για να προκαλέσει μια αντιπαράθεση πριν από την υποψηφιότητα, ούτως ώστε να συγκεντρώσει περισσότερες δωρεές. Ήταν προσωπικά προσβλητικό και επίσης αλλόκοτο», είπε η ομογενής υποψήφια πολιτειακή γερουσιαστής.

Αναφερόμενη στο θέμα, η Γκονζάλες επέμεινε στον αρχικό της ισχυρισμό, υποστηρίζοντας πως, ως «έγχρωμη», έχει υποστεί «συμπεριφορές μικροεπιθετικότητας».

«Είμαι κάποια η οποία -ως έγχρωμη- έχει λειτουργήσει σε περιοχές με κυρίως λευκούς. Εχω την εμπειρία μικροεπιθέσεων σε ολόκληρη την ζωή μου. Γνωρίζω τι είναι. Γνωρίζω πώς είναι. Γνωρίζω τι αισθήματα δημιουργούν. Οπως επίσης και πολλοί άνθρωποι σε αυτήν την περιφέρεια. Αυτή είναι μικροεπιθετικότητα και θα πρέπει να εκτεθεί, όχι να υποτιμηθεί», επέμεινε, μεταξύ άλλων.

Πηγή:ekirikas.com